LONews / Alter News

Comunicat fulger Vatican: Mass-media exercita presiuni asupra Cardinalilor

23-02-2013 01:13:38
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Va prezentam, in cele ce urmeaza, un comunicat al Secretarului de Stat al Vaticanului, emis in urma cu cateva minute, in aceasta dimineata, astazi, sambata, 23 februarie 2013:

   "Libertatea Colegiului Cardinalilor, care este responsabil, în condițiile legii, de alegerea Pontifului Roman, a fost întotdeauna puternic apărată de Sfântul Scaun, ca o garanție a unei alegeri bazate pe evaluări intreprinse exclusiv spre binele Bisericii.

   De-a lungul secolelor, Cardinalii a trebuit să facă față mai multor forme de presiuni exercitate asupra alegătorilor individuali sau Colegiului Cardinalilor. Aceste presiuni au avut ca scop influentarea deciziilor, ca urmare a unei logici politice sau lumești.

   Dacă, în trecut, asa-numitele puteri, adică, Statele, exercitau presiuni asupra alegerii Papei, astăzi există o noua încercare de a face acest lucru prin intermediul opiniei publice, care se bazează adesea pe judecăți ce nu tin cont, de obicei, de aspectul spiritual al momentului în care Biserica se afla.

   Este deplorabil faptul că, pe masura ce se apropie momentul inceperii Conclavului și in care Cardinalii electori isi vor afisa propria conștiință în fața lui Dumnezeu, indicand astfel în mod liber alegerea lor, exista o distribuție pe scară largă a unor stiri de multe ori neverificate, neverificabile sau complet false, care provoaca prejudicii grave unor persoane și instituții.

   În aceste momente, poate mai mult decât oricând, catolicii ar trebui sa se concentreze pe ceea ce este esențial: rugându-se pentru Papa Benedict al XVI-lea, rugându-se, de asemenea, ca Duhul Sfânt sa lumineze Colegiul Cardinalilor, rugandu-se pentru viitorul Papă, încrezători că soarta Corabiei lui Petru se afla în mâinile lui Dumnezeu".

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...