LONews / Alter News

Patriarhul Teodoros al II-lea si-a serbat ziua numelui in Tanzania

21-02-2013 11:19:10
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Duminică, 17 februarie 2013, ziua în care Biserica Ortodoxă l-a sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Teodor al Tirului, Preafericirea Sa Teodoros al II-lea, Papa si Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi si-a serbat ziua de nume, oficiind Sfanta Liturghie in Catedrala Patriarhala Sf. Paraschevi din Dar-es-Salaam, în Mitropolia Sfânta a Irinopolisului.

   Acesta s-a aflat in localitate, cu ocazia unei călătorii misionare. La slujba, au participat si IPS Mitropolit Ieronim de Mwanza și IPS Dimitrios de Irinopolis.
   A fost prezenta întreaga comunitate elenă, precum și mai multi tanzanieni, rusi, ucraineni, sârbi și români.

   De asemenea, la slujba a mai fost prezent si Nunțiul Apostolic al Vaticanului în Tanzania, alaturi de mai mulți diplomați din țările ortodoxe.
   Imnurile au fost cântate într-o manieră bizantină perfecta, de catre corul local de cantareti, în limbile greacă și swahili.

   Ulterior, Preafericirea Sa a pus piatra de temelie a Capelei Sfântul Apostolul Petru, din apropierea Catedralei, construita în memoria medicului ucis recent, Petrula Hatipantazi, fost voluntar si misionar în Tanzania.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...