LONews / Alter News

Alegeri anticipate in Bulgaria

21-02-2013 05:02:24
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   După anunțarea demisiei colective a guvernului Bulgariei, de centru-dreapta, GERB, toate partidele reprezentate în Parlament au sustinut clar că vor urma alegeri anticipate.

   Alegerile anticipate vor avea loc la sfarsitul lunii aprilie sau in prima jumătate a lunii mai, în conformitate cu unele rapoarte locale, pornind de la informatii prezentate de către Stefan Țvetanov, președintele adjunct al GERB.

   Zilele dintre 1 și 6 mai 2013 sunt nelucrătoare, datorita sărbătorilor de Paști, asa incat se asteapta ca alegerile să aibă loc mai devreme.

   Data alegerilor anticipate trebuie să fie specificată în decretul prezidențial pentru dizolvarea Parlamentului și numirea unui guvern interimar. Alegerile au loc în termen de 2 luni de la data in care Parlamentului Bulgariei este dizolvat.

   Președintele bulgar, Rosen Plevneliev, va organiza astazi, joi, 21 februarie 2013, consultări cu toate partidele politice reprezentate în Parlament. Parlamentul actual este probabil să fie dizolvat până la sfârșitul săptămânii viitoare, având în vedere că partidele au declarat că doresc proceduri rapide.

   Dacă acest scenariu se va desfasura intocmai, atunci alegerile anticipate vor avea loc nu mai târziu de 1 mai. Primul ministru Boiko Borisov a anunțat miercuri dimineață că guvernul de centru-dreapta, GERB, va demisiona colectiv la prânz.

   Miscarea urmeaza unei serii de mitinguri de protest în masă, indreptate împotriva prețurilor mari la energie electrică, acestea sporind nemulțumirea privind regimul de austeritate. Borissov le-a spus parlamentarilor, tot miercuri, că partidul său nu va face parte din guvernul interimar.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...