LONews / Alter News

17 ianuarie 2013 - debutul aniversarii a 1700 de ani de la Edictul de la Milano

29-12-2012 09:09:49
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Comitetul sarb de Organizare pentru Marcarea Aniversării a 1700 de ani de la Edictul de la Milano, s-a intrunit zilele trecute, in cadrul unei sedinte prezidate de Președintele Tomislav Nikolici și de catre Patriarhul Irineu al Serbiei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
   Patriarhul a decis ca celebrarea sa debuteze in data de 17 ianuarie 2013, cu concertul corului Mănăstirii Sretenje.

   La sesiune au mai luat parte Primul-ministru, Ivica Dacic, miniștrii Guvernului Serbiei, ambasadori din Rusia, Italia, Franța, Marea Britanie, Turcia și Grecia, reprezentanți ai comunităților religioase și locale.

   Celebrarea aniversarii a 1700 de ani de la Edictul din Milano va dura până in data de 28 octombrie 2013 și va avea mai multe aspecte – spirituale, culturale, educaționale și turistice, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Edictul de la Milano a fost o scrisoare semnată de Licinius și Constantin I, în anul 313, care garanta toleranța religioasă în Imperiul Roman. Licinius guverna partea de est a imperiului și Constantin I conducea provinciile din vest. Cei doi s-au întâlnit în palatul imperial din Mediolanum pentru a sărbători nunta lui Licinius cu sora lui Constantin I și au semnat, cu aceasta ocazie, textul scrisorii. Edictul de la Milano a marcat în mod tradițional sfârșitul persecuției lui Dioclețian. Proprietățile creștinilor confiscate, cu toate acestea, nu au fost restituite până când Edictul de la Milano nu a fost semnat. Locurile de întâlnire ale creștinilor și alte proprietăți urmau să fie returnate:
   „… aceleași lucruri trebuie să fie înapoiate creștinilor, fără plată sau orice pretenție asupra unei recompense și fără nici un fel de fraudă sau de înșelăciune… ”

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV