LONews / Alter News

De vorba cu candidatul francez la Tronul Papal. Evolutii viitoare

13-02-2013 10:11:53
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Cardinalul-Arhiepiscop de Lyon, Philippe Barbarin, a arat deschisa posibilitatea ca bărbații căsătoriți să poata deveni preoți catolici.

   "A existat deja asta. Și situația se poate schimba", a declarat el pentru Clubul de presă din Lyon, referindu-se la numirea unui nou Papă și la evoluțiile viitoare ale Bisericii Catolice.

   Dar, acesta a marturisit ca nu-si poate imagina ca Biserica ar fi in stare, intr-o zi, sa hirotoneasca si femeile. El crede că femeile pot juca în continuare un rol important în Biserică și ca, intr-o zi, ar putea participa la alegerea Papei.
   "Dar Liturghia este cu totul altceva. Există multe lucruri care se pot schimba, dar nu toate", a concluzionat el.

   Desi s-a opus întotdeauna căsătoriei gay, Cardinalul Barbarin si-a exprimat totuși disponibilitatea botezarii unui copil care apartine unui cuplu gay: "Sunt gata să botez un copil al unui cuplu gay, din iubire de Dumnezeu".

   Când a fost întrebat dacă ar putea sa devina viitor Papa, cardinalul, care va participa în martie la alegerea unui succesor pentru Papa Benedict al XVI-lea, a spus: "S-ar putea, dar nu se va intampla. Este o sarcină care este prea grea și pe care n-as putea-o duce la sfarsit".

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV