LONews / Alter News

Biserica, sfatuita sa gaseasca un alt termen pentru cuvantul casatorie. Craciunul ar fi - Ziua Copilului

09-02-2013 05:20:51
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Jacques Attali, fost consilier al Presedintelui François Mitterand si primul președinte al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, propune "eliminarea din societatea seculară franceza a ultimelor rămășițe ale denumirilor de origine religioasa". Jacques Attali se inscrie, de asemenea, si in randul primilor 100 de intelectuali publici din lume.

   Conform ultimului numar al „L'Express”, Jacques Attali propune Bisericilor sa utilizeze un alt cuvant pentru căsătorie și consideră că este necesar sa se mearga chiar mai departe, prin eliminarea din societatea  seculară franceza a ultimelor rămășițe ale denumirilor originale religioase. El a ales varianta ca Biserica sa schimbe termenul, si nu societatea laica, tocmai pentru ca acesta deja s-a laicizat si s-a imprimat in societate foarte tare.

   Jacques Attali dorește, în special, sa fie inlocuite denumirile sărbătorilor religioase asociate cu vacanțele laicilor, cu nume cum ar fi "Ziua Copilului", pentru Crăciun, "Sarbatoarea Libertatii" pentru Paști.

   Pretextul este acela de a preveni cazul in care, atunci cand Islamul va deveni majoritar in Franta, va dori sa isi impuna toate zilele sale de sărbătoare, conform calendarului propriu.

   Cu toate acestea, o parte a mass-mediei crestine vede in propunere o noua expresie a atitudinii anti-creștine, care s-a dezvoltat în ultimele luni, în promovarea căsătoriei homosexuale.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV