LONews / Alter News

Seminar ortodox: Abatia Glastonbury - Influenta si Mostenire

06-02-2013 06:00:24
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   In ziua de 2 februarie 2013, Biserica Ortodoxă Britanica Copta a organizat un seminar de o zi, intitulat: "Abatia Glastonbury – Influenta si Mostenire”.
   Seminarul a fost prezidat de Mitropolitul Abba Serafim, fiind tinut chiar in Casa Abatiei din Glastonbury, unde se afla ruinele impresionante ale abatiei medievale.

   Dr. Cheryl Green a deschis seminarul, printr-o conferinta tinuta pe marginea Proiectului Arhiva Excavarilor Abatiei Glastonbury, care a fost analizat, reinterpetandu-se descoperirile si săpăturile anterioare, desfasurate intre anii 1908-1979. Entuziasmul acesteia a fost însoțit de planuri și de diapozitive care explicau unele dintre descoperirile interesante și posibilitățile acestui proiect.

   Profesorul Michelle Brown a castigat atentia publicului, la randul ei, prin cunoștințele strălucite in domeniul manuscriselor anglo-saxone, arătand interferenta contextului mai larg cultural cu Abatia Glastonbury si prezentand o serie de documente cunoscute, care au provenit si s-au pastrat din Abatie, înainte de distrugerea acesteia.

   Dr. Tim Hopkinson-Ball, ale cărui studii privind Glastonbury s-au ocupat de istoria mai recenta, s-a concentrat pe Cultul Marian in Glastonbury.

   Dr. Stout Adam, care s-a ocupat de istoria secolului 18 a Glastonbury, a discutat despre extinderea tradițiilor legate de Sfantul Iosif din Arimateea și despre modul în care acestea au fost folosite in propaganda religioasa atât catolica cat si protestanta.

   Este posibil ca o parte a acestor discutii si lucrari sa fie publicate in curand. Printre clericii ortodocși prezenți s-au numarat: Pr. Simon Smyth, Pr. Martin Lee (Sidmouth) și Diaconul John Stuart (Exeter).
   La incheierea seminarului, părintele Thomas Cook, un preot din Eparhiatul Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor a oficiat slujba Vecerniei, in Biserica Sfanta Margareta din Glastonbury.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV