LONews / Alter News

Fiul unui preot, batut de manifestantii impotriva scrierii in chirilica

04-02-2013 01:21:14
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Fiul unui preot ortodox a fost bătut sambata, 2 februarie 2013, în satul croat Borovo, de manifestantii care se intorceau de la protest indreptat împotriva utilizării alfabetului chirilic. Unul dintre autobuzele care ii transporta pe participantii la protestul desfășurat în orașul Vukovar, a oprit pe drumul de întoarcere, in dreptul unui restaurant din Borovo – un sat cu populație predominant sârbă.

   Conform uni raport al TV Nova, intre trei persoane a pornit o lupta corp la corp. Barbatul batut este fiul preotului ortodox din Borovo.

   "Din cate stiu, nu a suferit leziuni grave, dar Poliția l-a dus la spital. Incă nu am vorbit cu fiul meu, dar știu că există mulți martori și că două-trei autobuze de la Beli Manastir erau acolo", a spus preotul.

   Poliția croată a confirmat faptul că barbatul, in varsta de 21 de ani, a fost rănit in Borovo și a adăugat că o ancheta este în curs de desfășurare. Potrivit rapoartelor, dupa ce l-au batut pe fiul preotului, autorii faptei au atacat cu pietre si restaurantul.

   Circa 20.000 de protestatari s-au adunat la un miting împotriva anuntatei introduceri a scrierii chirilice, sambata, în Vukovar, impotriva inscriptionarii bilingve in aceasta localitate (in chirilica, pentru sarbi si cu litere latine pentru croati).

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV