Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a hotarat că, de acum, va fi nevoie de permisiunea acestuia pentru ca monahii din Athos sa mai poata vizita sau să tina conferinte în eparhiile sale.

Calugarii din Athos nu mai pot conferentia in Grecia, decat cu acceptul Sfantului Sinod al Greciei

28-09-2017 13:25:33
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a hotarat că, de acum, va fi nevoie de permisiunea acestuia pentru ca monahii din Athos sa mai poata vizita sau să conferntieze în bisericile tarii.


Muntele Athos si Biserica Ortodoxa a Greciei: conferinte doar cu acordul Sfantului Sinod

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a publicat, pe 13 septembrie 2017, un decret care le permite stareților, ieromonahilor și călugărilor simpli din Muntele Athos sa viziteze și sa tina prelegeri în bisericile din Grecia, doar cu permisiunea sa exclusivă.


Pana in prezent, era necesară doar binecuvantarea Mitropolitului local, unde care urma sa se desfasoare vizita sau conferinta.Parintii din Muntele Athos nu mai pot conferentia in Grecia, decat cu acceptul Sfantului Sinod al Greciei


Decizia Sfântului Sinod a fost deja comunicată Patriarhiei Ecumenice, Sfintei Comunitati a Muntelui Athos și tuturor mănăstirilor din Sfantul Munte Athos.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Sfantul Munte Athos, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Sfantul Munte Athos.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV