„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina


13-04-2017 07:20:54 - Redactia Stiri - Turism & Pelerinaje
Hram la Biserica Toma Cozma din Iași

Ca în fiecare an, în Duminica după Paşti, cunoscută sub numele de Duminica Tomei, Biserica „Toma Cozma”, vechi monument istoric al cetăţii Iaşului, îmbracă haine de sărbătoare întru cinstirea Sfântului Apostol Toma și a mărturiei sale despre Hristos cel Înviat.

Sărbătoarea Hramului parohiei va debuta sâmbătă, 22 aprilie 2017, începând cu ora 18.00, când se va oficia în sobor Slujba Vecerniei Hramului şi a Litiei. 

Duminică, 23 aprilie, începând cu ora 8.00, se va săvârşi Slujba Utreniei, a Sfintei Liturghii și pomenirile pentru ctitori și pentru toți cei răposați. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de asemenea în sobor.

Pentru Sărbătoarea Hramului din acest an, Parohia Toma Cozma s-a pregătit intens, Bunul Dumnezeu ajutându-ne să întâmpinăm praznicul cu o nouă înfățișare exterioară a casei parohiale, care a fost retencuită și zugrăvită la exterior, dar și cu câteva lucrări edilitar-gospodărești în curtea interioară prin gardurile și zidul de sprijin care au îmbogățit semnificativ ambientul. 


La acestea, adăugăm și frumoasele acțiuni umanitare din vremea postului, care s-au bucurat de o deosebită apreciere, precum și Cursul gratuit de încondeiat ouă, devenit foarte popular în rândul tinerilor și copiilor dornici să împodobească cu suflet Sfintele Sărbători.

Așteptăm și anul acesta un număr mare de pelerini, care se vor putea închina și la moaștele Sfântului Apostol Toma și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, care se păstrează în Biserica Toma Cozma, ocrotitorii bisericii noastre - a explicat PC Părinte Paroh Mihai Mărgineanu.

Atât după slujba Vecerniei cât şi după cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenţi un simbol al recunoștinței noastre, precum și a bucuriei sărbătorii.


Vasilica Onofrei - consilier relatii publice (LONews)

TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: IASI, ROMANIA

TURISM & PELERINAJE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!