LONews / Stiri
Biserica Suediei s-a trezit in mijlocul unei dispute etice. Legile și reglementările uneori le fac rau oamenilor,...

Disputa etica in care s-a trezit implicata Biserica Suediei

31-08-2017 14:15:34
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Biserica Suediei s-a trezit in mijlocul unei dispute etice, după ce un raid al poliției a descoperit practica sa de a adăposti migranți ilegali. 


Biserica Suediei s-a trezit in mijlocul unei dispute etice

În timp ce oficialii Bisericii au acuzat poliția că s-a folosit de acesti migranti ca de o momeală, poliția a replicat că nimeni nu este scutit de legea suedeză, nici măcar cei aflati in lacasurile lui Dumnezeu.


În week-endul trecut, 16 persoane au fost arestate in urma unui raid efectuat de poliție în vederea descoperirii unor familii aflate intr-o tabara de refugiati fara acte, din provincia Skåne. Tabăra a fost organizată de Biserica Suediei. 


Potrivit oficialilor Bisericii, care au condamnat cu fermitate această încălcare a jurisdicției proprii, în jur de zece mașini de poliție, aproximativ 30 de polițiști și unități K-9 au aparut la fața locului.


Biserica Suediei impiedicata sa gazduiasca emigranti ilegali

Potrivit Bisericii Suediei, intervenția a fost extrem de incomodă, atât pentru familii, cât și pentru personal, în ciuda faptului că s-a desfasurat într-un mod calm și ordonat.

Atât personalul, cât și familiile au fost complet socate, dupa cum a declarat vicarul Håkan Wilhelmsson pentru postul național de televiziune suedez SVT. Biserica Suediei a declarat că personalul nu a fost avertizat în legătură cu operațiunea și a afirmat că refugiatii au fost folositi ca momeală, în loc să fie respectat faptul ca aveau un loc sigur.


"Ei s-au folosit de Biserica, pentru a strange laolalta 20 de persoane simultan. Acest lucru nu are sens din punct de vedere etic", a spus Håkan Wilhelmsson.


Biserica Suediei s-a trezit in mijlocul unei dispute etice

Purtătorul de cuvânt al poliției, Ewa-Gun Westford, a respins criticile, subliniind faptul că mai multe persoane identificate în timpul raidului erau, de fapt, programate pentru deportare.

"Nu există zone protejate, conform legii suedeze, in afara ambasadelor", a declarat Ewa-Gun Westford pentru postul suedez.

Cu toate acestea, Biserica și-a exprimat îngrijorarea că dispozitia sa, de a-i ajuta pe cei aflati în nevoie, va fi mult diminuată dacă ea nu mai este privită ca sanctuar.


Anterior, Biserica Suediei a fost raportată ca ajutand mii de imigranți care locuiesc ilegal în țară după respingerea cererilor lor de azil, despre care se stia ca au apelat la Biserică pentru asistență si medicamente.


Potrivit unei diaconite din Linköping, Anna Ramen, legile și reglementările uneori le fac rau oamenilor, aceasta sustinand că pierderea demnitatii umane nu este compatibila cu credința creștină.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: EMIGRANTI, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre EMIGRANTI.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV