„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Cursa disperata: Arheologii gasesc o solutie invizibila, in fata jefuitorilor


31-03-2017 10:31:58 - Redactia Stiri - Stiinta & Tehnica
Recentele jafuri, care implica artefacte neprețuite din Siria și Irak, efectuate atat de catre teroriști cat și de catre bandele criminale, au ajuns la o scară fără precedent.

Conform unui raport BBC, obiectele furate au ajuns in Europa și SUA, acolo unde acestea au fost oferite colecționarilor privați.

UNESCO spune ca s-a ajuns la milioane de dolari in ce priveste valoarea comerțului ilicit. Numai ca, dupa cum afirma BBC, o solutie inovatoare poate fi acum la îndemâna, care sa le permita arheologilor să urmărească artefactele prețioase.

Lucrând în secret, în zonele din afara controlului guvernului sirian, arheologii sirieni au început sa picteze unele dintre cele mai valoroase artefacte din țară, cu un lichid limpede, trasparent. Solutia este invizibila pentru ochiul liber, dar detectabila în lumină ultravioletă.

Conform BBC, tehnologia a fost dezvoltata de Smartwater, o firma britanica implicata in prevenirea criminalității, fiind testata de către oamenii de știință de la Universitatea Reading și Universitatea de Stat Shawnee din SUA.

In prezent, mozaicurile romane, ceramica bizantină și sculpturile antice sunt toate tratate cu lichidul in cauza, într-o cursă disperată de a opri ca moștenirea Siriei sa fie jefuita de teroriști și de bandele de infractori.

Se spera că solutia gasita sa ii descurajeze atât pe colecționari, cat și pe traficanți de obiecte furate, acestia stiindu-se astfel amenințati cu urmărirea, intrucat fiecare artefact are insemnat in secret un cod unic, identificabil.

Conform BBC, lichidul nu afecteaza materialul pe care este aplicat. (LONews)
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: LONDRA, MAREA BRITANIE

STIINTA & TEHNICA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!