„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Palatul regelui biblic Sanherib, descoperit sub daramaturile provocate de teroristi (video)


14-03-2017 10:40:47 - Redactia Stiri - Stiinta & Tehnica
În iulie 2014, teroriștii islamisti au distrus Mormântul Profetului Iona, din Mosul, Irak. Nemultumindu-se pur si simplu cu distrugerea unui loc sacru, militanții ISIS au început, ulterior, să sape tuneluri sub mormânt, căutând artefacte pe care să le jefuiască. În acest sens, arheologii considera, acum, ca au dat peste un palat vechi, aparținând regelui biblic Sanherib, relatează The Telegraph.

Sit-ul arheologic a fost excavat de două ori, înainte - in 1852, sub administratie otomana, si în 1950 de către Departamentul irakian al Antichităților - dar niciuna dintre excavari nu a condus la palatul nou-descoperit.

Palatul a fost construit pentru Sanherib, extins de către fiul său Asarhadon (681-669 înainte de Hristos), renovat din nou de Assurbanipal (669-627) și parțial distrus în timpul jafului din Ninive, în 612 înainte de Hristos.

Ninive a fost una dintre cele mai bogate cetati din lume în timpul domniei lui Sanherib, iar campania sa militară împotriva Regatului lui Iuda este descrisa în Biblie, in Cartea a doua Paralipomena (a doua a Cronicilor), Cap. 32:
1. După atâtea lucruri şi atâta credincioşie, a venit Sanherib, regele Asirienilor, şi a intrat în Iuda şi a împresurat cetăţile întărite şi şi-a făcut planul ca să le răpească pentru el".

"Exista o mare cantitate de istorie acolo jos, nu doar pietre ornamentale. Este o oportunitate de a cartografia în cele din urmă vistieria primului mare imperiu din lume, din perioada cea mai de succes", a declarat profesorul Eleanor Robson, presedinte al Institutului Britanic pentru Studierea Irakului.

Probabil, teroriștii islamisti au jefuit multe dintre comorile care s-au aflat în palat, dar ceea ce a rămas va fi bine studiat. Specialistii trebuie sa lucreze rapid, cu toate acestea, tunelurile nefiind construite de profesionisti, iar riscul de prabusire fiind o chestiune de săptămâni.

Potrivit guvernului regional al Kurdistanului irakian, ISIS a deteriorat sau distrus aproximativ 100 de sit-uri sacre, în cei doi ani ai domniei lor teroriste, pentru că ei nu aproba venerarea relicvelor și a sit-urilor sacre. Ei au închis, de asemenea, toate muzeele din Mosul și centrele culturale.

TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: MOSUL, IRAK

STIINTA & TEHNICA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!