„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Tensiunile din Estonia continua


06-10-2016 08:37:06 - Redactia Stiri - Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Mitropolitul Stefan al Bisericii Ortodoxe Apostolice din Estonia (foto), de sub Patriarhia Constantinopolului, a sugerat că Biserica Ortodoxă Estoniană a Patriarhiei Moscovei ar trebui sa se unească cu Biserica aflata sub autoritatea acestuia.

Tensiunile din Estonia, intre Patriarhia Ecumenica si Patriarhia Rusa, continua

Mitropolitul Stefan a declarat ziarului Postimees, că el se bazează pe deciziile Sinodului Pan-Ortodox care a avut loc în luna iunie a acestui an în Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), potrivit căruia existența a două Biserici Ortodoxe în același stat este inacceptabilă, rapoarteaza Interfax.

Potrivit ierarhului, acesta are un plan pentru unirea Bisericilor: 

"Da, eu sunt pregătit. Am un plan care să respecte în mod egal ambele comunități și ambele limbi. Este un plan foarte uman - cultura și limba ruse nu pot fi date deoparte".


Mitropolitul a recunoscut că Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului și Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii ar trebui să discute problema unirii Bisericilor, una cu cealalta.

Situatia Bisericii Ortodoxe din Estonia


În prezent, există două jurisdicții ortodoxe active în Estonia: Biserica Ortodoxă Estoniană a Patriarhiei Moscovei și Biserica Ortodoxă Estoniană Apostolică, a Patriarhiei de Constantinopol (acesta din urmă a fost infiintata abia la începutul anilor 1990). Ambele Biserici pretind a fi autonome, deși ele nu isi recunosc, reciproc, statutul autonom.

După prăbușirea Uniunii Sovietice, Biserica Estoniana de sub Patriarhia Ecumenica a obținut aproape toate proprietatile Bisericii Ortodoxe de sub Patriarhia Rusa, care fuseseră confiscate în timpul erei sovietice. Între timp, Biserica Estoniana de sub Patriarhia Moscovei a ajuns să închirieze acele biserici aparținând statului, în care oficiase slujbe mai mulți ani.

Astăzi Biserica Ortodoxă Estoniană a Patriarhiei Moscovei are 31 de parohii, împărțită în cele două Eparhii, de Tallin și Narva. Aceasta din urmă include, în principal, districte in care predomina limbă rusă, in estul țării. În 1992, înainte de schismă, Biserica Estoniei de sub Patriarhia Rusa numara, insa, 80 de parohii. Liderul Bisericii Ortodoxe Estoniene de sub Patriarhia Moscovei are, astazi, varsta de 92 de ani - Mitropolitul Cornelius (Iacob), care slujeste la Catedrala Sfantul Alexandru Nevsky din Tallin.

Biserica Ortodoxă Apostolica Estoniană detine 60 de parohii, împărțite în trei Eparhii: Tallin, Parnu și Tartu. Întâistătătorul sau este Mitropolitul Stefan (Stephanos Charlampides), care slujeste, de obicei, in Biserica Sfantul Simeon.

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: ESTONIA

SFANTUL SI MARELE SINOD PANORTODOX

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!