„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Patriarhul Daniel si IPS Teofan au impresionat Sfantul si Marele Sinod din Creta


23-08-2016 05:36:53 - Redactia Stiri - Sfantul si Marele Sinod Panortodox
(Foto: Orthodoxie.com)
Va prezentam, mai jos, traducerea unui articol publicat in limba franceza de revista Orthodoxie, privind unele observații facute de Mitropolitul Hieroteu de Nafpaktos (Grecia), referitor la pozitia adoptata de Biserica Ortodoxa Romana la Marele Sinod din Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Patriarhul Daniel si IPS Teofan au impresionat Sfantul si Marele Sinod din Creta


In mesaj, se arata:

"În calitate de membru al delegației Bisericii Greciei, am urmărit cu mare atenție toate sesiunile Sfantului si Marelui Sinod, care a fost convocat recent în Kolymbari, Creta. Am scris și voi mai scrie observațiile mele cu privire la activitatea Sinodului.


Aici aș sublinia pur și simplu, rolul important jucat in Sinod de către Patriarhul Daniel al României si, în general, de Patriarhia Româna.


În primul rând, Patriarhia Româna a fost foarte bine pregătită pentru Sinod și a prezentat propuneri importante pentru corectarea textelor, în special a celui referitor la "Relația Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine".


Doar trei Biserici au făcut propuneri concrete, și anume Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ciprului și Biserica Greciei. Biserica Ortodoxă Sârbă a prezentat, de asemenea, propuneri orale. Cred că Patriarhia Româna a avut cel mai mare număr de observații.


In timpul sesiunilor, Patriarhul Daniel al României a fost cel care a sprijinit opiniile sale teologice, cu maiestrie, experiență a dialogului și determinare. În unele cazuri, a fost foarte ferm și a participat în mod semnificativ la formularea articolului 21 din textul "Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine"/


El a repetat că, daca unele corecturi nu vor trece, el nu va semna textul. De multe ori, de asemenea, și-a exprimat opinia că discuția nu ar trebui să fie finalizată acum, că textul nu ar trebui să fie semnat, dar a lăsat poarta deschisă unui următor Mare și Sfânt Sinod. Intr-un anumit context, el și-a exprimat cu tărie nemulțumirea personala și a declarat că a simțit că participanții au acționat sub constrângere.


Când textul a fost completat și citit in ședință, Patriarhul Romaniei a menționat că traducerea in franceză nu era făcuta în mod corect și că unele dintre observațiile sale nu au fost luate în considerare. El a spus atunci că, dacă nu se fac acele corecturi, el nu va semna textul. Acest lucru a avut ca efect oprirea întregului proces, pentru ca textul sa fie corectat din nou. Acest lucru a insemnat o lungă perioadă de timp. Dintre toti primatii, Patriarhul României si-a demonstrat abilitățile sale teologice și capacitatea de a-și apăra opiniile proprii teologice.


S-a vazut, de asemenea, abilitatea ca, atunci când opiniile sale nu au fost adoptate, să propună alternative. Cu toate acestea, intrucat asa prevedea regulamentul - în cazul în care propunerea unei Biserici nu este adoptată de către alte Biserici, textul sa rămana așa cum eeste - niciuna dintre propuneri nu a fost reținuta.


În general, Patriarhul i-a impresionat pe mulți membri ai Sinodului, prin cunoștințele sale teologice și prin modul în care a stăpânit subiectele.


Mitropolitul Teofan al Moldovei a formulat, de asemenea, observații importante. El a vorbit cu o conștiință ecleziala ortodoxă, a susținut învățătura Bisericii.


Cred că Biserica din România a impresionat cu prezența sa. În cazul în care actele vor fi publicate, aceasta se va vedea puternic".

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

COMENTARII

TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: CRETA, GRECIA

SFANTUL SI MARELE SINOD PANORTODOX

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!