„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

STUPOARE: Patriarhul Rusiei il reclama, Patriarhul Ecumenic il felicita...


09-08-2016 06:41:07 - Redactia Stiri - Sfantul si Marele Sinod Panortodox
In pofida atacurilor fara precedent ale greco-catolicilor la adresa ortodocsilor, si a avertismentelor in acest sens ale Patriarhiei Rusiei (vezi aici), Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului i-a mulțumit șefului Bisericii Greco-Catolice (Uniate) din Ucraina, Sviatoslav (Șevciuc). Se pare ca multumirile au pornit de la susținerea aratata de liderul greco-catolic, fata de Sfantul si Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Multumirile au fost transmise printr-o scrisoare semnata chiar de catre Patriarh - informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Stupoare: Patriarhul Bartolomeu le multumeste greco-catolicilor


Informatia ne-a fost furnizata de către Departamentul de Informații al Bisericii.

"Suntem incantati de posibilitatea de a comunica cu dumneavoastra, exprimandu-ne recunoștința noastră sinceră, vizavi de scrisoarea dumneavoastră, privind urarile voastre fratesti legate de Sfântul si Marele Sinod(...), în cele din urmă convocat la data de 19 iunie, incheiat cu succes, pe 26 iunie 2016, la Academia Ortodoxă din Creta", scrie Patriarhul Ecumenic, adaugand: 

"Va putem asigura, Preafericirea Voastra, de dorința noastră de a dialoga cu Bisericile noastre surori, susținuta de majoritatea covârșitoare, în sesiunile sinodale, și reflectata oficial în documentele finale.


Acest lucru, conform credinței noastre, este, fără îndoială, de o importanță decisivă pentru mărturisirea unică a Evangheliei, în lumea noastră și vremurile noastre tulburi".


Stupoare: Patriarhul Bartolomeu le multumeste greco-catolicilor


Patriarhul Bartolomeu l-a asigurat, de asemenea, pe liderul greco-catolic din Ucraina (foto), de rugăciunile sale "pentru stabilitate și pace în Ucraina".

Intr-o declaratie recenta, Biserica Ortodoxa a Rusiei tocmai atragea atentia asupra atacurilor fara precedent din partea uniatilor (greco-catolicilor), asupra ortodocsilor, inregistrate in ultimul timp in Ucraina (click aici). 

Astfel, mesajul de multumire, semnat de Patriarhul Bartolomeu, chiar daca urmareste sa demonstreze o apropiere - in "marturisirea comuna si unica" a Evangheliei - intre "Bisericile crestine surori",  demonstreaza in fapt, in fata lumii, o si mai mare ruptura in sanul Bisericii Ortodoxe, decat simpla neparticipare a unora dintre Bisericile Ortodoxe canonice la Sfantul si Marele Sinod din Creta (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe - click aici).

Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: ISTANBUL, TURCIA

SFANTUL SI MARELE SINOD PANORTODOX

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!