„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Romania ar putea gazdui viitorul Sfant si Mare Sinod (Kallistos Ware)


01-08-2016 14:42:22 - Redactia Stiri - Sfantul si Marele Sinod Panortodox
In ultimele zile, publicatia americana OSV a realizat un interviu cu IPS Mitropolit Kallistos (Ware) de Diokleia - teolog ortodox de renume, stabilit in Oxford, Anglia, invitat ca membru al delegației Patriarhiei Ecumenice la Sfantul si Marele Sinod Panortodox din Creta 2016 - informeaza in premiera Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. 

Viitorul Sfant si Mare Sinod s-ar putea tine in Romania (Kallistos Ware)


In interviul inclus intr-o serie ampla semnata de Michael Heinlein, Mitropolitul Kallistos a împărtășit unele dintre opiniile sale cu privire la reuniunea din Creta și privind pașii următori spre o unitate mai puternică în cadrul Ortodoxiei la nivel mondial.

Facand referire la procesul care sa vizeze o intelegere mai buna intre Patriarhia de Constantinopol si Biserica Rusiei (care a refuzat sa fie prezenta la Sfantul si Marele Sinod, in conditiile impuse de Patriarhia Ecumenica - vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), acesta a declarat:

Procesul ar putea fi indelungat. Dar ar putea duce la o întâlnire în timp de trei ani sau cam asa ceva. Și, probabil, Biserica din România va juca un rol important aici.


Biserica din România nu a luat parte la vreun conflict între Constantinopol și Moscova. Și Biserica din România, trebuie să amintim asta, este, după Rusia, cea mai mare Biserică Ortodoxă.


Într-adevăr, cred că, dacă ar fi sa lasam deoparte Biserica din Ucraina, Biserica din România este mai mare decât Patriarhia Moscovei în Rusia. Și astfel, românii pot juca foarte probabil un rol important de mediator... chiar s-a sugerat ca urmatorul Sfant si Mare Sinod ar trebui să aiba loc in România.


Viitorul Sfant si Mare Sinod s-ar putea tine in Romania (Kallistos Ware)


Iar pentru aceasta, este important să existe o invitație in acest sens, deoarece Sinoadele de acest gen sunt foarte scumpe... Dar Biserica din România ar putea fi în măsură să suporte costul a 350 de episcopi, pentru 11 zile! Numai ca, trebuie să ne amintim că Conciliul Vatican II s-a întrunit, dupa o perioadă de patru ani... timp de mai multe luni, la un moment dat. Așa că nu ne putem aștepta să se stabilească totul în 11 zile. Este nevoie de mult mai mult timp".


Iti aducem aproape informatia la care altfel nu ai avea acces. Daca apreciezi activitatea noastra, acum ai ocazia sa primesti un Certificat de Membru Sustinator (Simpatizant) "Lăcaşuri Ortodoxe", dand click AICI! Aflandu-ne in cel de-al 10-lea an, te imbratisam ca membru al echipei noastre, cu bucurie!

TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

SFANTUL SI MARELE SINOD PANORTODOX

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!