„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Sfintirea Baldachinului Sfantului Mormant, transmisa ACUM IN DIRECT, din Ierusalim


22-03-2017 10:23:48 - Redactia Stiri - Sfantul Mormant
În aceste momente Baldachinul Sfântul Mormânt este sfinţit în urma lucrărilor de restaurare (pentru mai multe amanunte, dati click aici)

Prima fază a renovarii clădirii care găzduiește stânca originală a mormântului lui Hristos din Ierusalim a ajuns la capăt. O slujba ecumenică are loc astazi, miercuri, 22 martie 2017, pentru a celebra sfârșitul acestui proiect colectiv.  Mormântul lui Hristos este renovat - Biserica Sfântului Mormânt. Evenimentul de astazi este unul istoric: după nouă luni de muncă continuă, clădirea mică, ce imbraca Mormântul lui Iisus Hristos a fost restaurata. Fațada din calcar roz, întunecata de flăcările candelelor cu ulei și ale lumânărilor si-a recăpătat culoarea originală, iar acum dezvaluie în mod clar inscrisurile bizantine în limba greacă, gravate pe pereți.


Este oficial: „Lucrările de reabilitare la Altarul Sfânt sunt finalizate“, a declarat Moropoulou Antonia, care a condus proiectul. Inceputa in mai 2016, lucrarea la sit a reusit sa fie finalizată înainte de Sărbătoarea Paștelui, conform calendarului liturgic. Conform cu acordul semnat in martie 2016, de către Bisericile responsabile cu lucarea - Grec-Ortodoxă, Franciscană (rit catolic) și Armeana - restaurarea a fost incredintata unei echipe științifice din Politehnica din Atena, la propunerea Bisericii Ortodoxe Grecești.


Lucrarea a urmarit asigurarea „stabilitatii structurale“ a clădirii construite sub conducerea arhitectului grec Komnenos în anul 1810, după distrugerea cosntructiei anterioare în 1808. Cutremurul din 1927, prezenta intensă și umiditatea persistentă afectasera grav edificiul actual. În iulie 2016, altarul a fost desfacut - pietrele numerotate, curățate și înlocuite. Frescele din interior și picturile cupolei au fost restaurate. În cele din urmă, în februarie, structura metalică instalată în 1947 pentru a sprijini constructia a fost si ea îndepărtata, odată asigurată stabilitatea.


Insa, punctul culminant al renovarii a ramas deschiderea Mormântului lui Hristos, din 26 octombrie 2016 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). In acea seara, cu permisiunea obținută din partea liderilor celor trei Biserici, oamenii de știință au indepartat cele două plăci de marmură care acoperă piatra pe care Trupul lui Iisus răstignit a fost depus. A fost singura dată, cand martorii, clerici si mireni, au avut ocazia să zarească piatra funerara sculptata în stâncă, în cele șaizeci de ore de intervenție tehnică.


Prin ceremonia ecumenică de astazi are loc binecuvântarea (sfintirea) Altarului restaurat. Lucrarea a fost estimata la o valoare de 3,5 milioane euro, suma sustinuta prin donatii din partea Bisericilor implicate, Fondul Monumentelor Mondiale, compania aeriană greacă Aegean Airlines și Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. In ziua de 18 martie, Custodia Țarii Sfinte a anunțat că Vaticanul a oferit 500 000 $ pentru renovarea viitoare a pavajului din jurul altarului.

Transmisiunea video in direct a Slujbei de Sfintire a Baldachinului Sfantului Mormant din Ierusalim poate fi urmarita dand click AICI, in paginile Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane, Basilica., sau pe pagina grupului de Facebook Lacasuri Ortodoxe.

LONews
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: IERUSALIM, ISRAEL

SFANTUL MORMANT

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!