Cuvant la sarbatoarea Sf Ioan Botezatorul

07-01-2013 01:06:17
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

    In data de 7 ianuarie 2013, la sarbatoarea Sfântului prooroc Ioan Botezătorul, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Român a rostit un cuvant de învăţătură, în Paraclisul "Sfântul Grigorie Luminătorul", al Reşedinţei Patriarhale, conform informatiilor transmise de agentia de stiri oficiala a Patriarhiei Romane. Mai jos, va oferim cateva fragmente din acest cuvant:

   "Sfântul Ioan Botezătorul confirmă că Mesia este Iisus Cel care se Botează în Iordan şi că El este Mielul lui Dumnezeu, Care ridică păcatele lumii. Nu s-a mai spus doar că merge ca mielul la junghiere, ci că este Mielul lui Dumnezeu, Care ridică păcatele lumii. Prin aceasta, Sfântul Ioan Proorocul a proorocit Jertfa Mântuitorului la Sfintele Paşti, când iudeii serbau Paştele mâncând carnea de miel ca pe o comemorare a eliberării lor din robia Egiptului.
   Aici, însă, Hristos, Mielul de Paşte, Care se Jertfeşte la sărbătoarea Paştilor iudeilor, este Cel care eliberează pe oameni, nu de robia Egiptului, ci de robia păcatului şi a morţii.  Mărturisirea dumnezeirii Mântuitorului Iisus Hristos este cea mai importantă lucrare a Sfântului Ioan Botezătorul, dand mărturie că Iisus nu este un simplu om, ci Fiul lui Dumnezeu, Care s-a făcut Om, pentru mântuirea oamenilor, şi că El este Mesia Cel aşteptat", a mai spus Preafericirea Sa.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV