„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Romanii ii cinstesc astazi pe Proorocita Ana si pe Dreptul Simeon. Cuvant al Patriarhului Romaniei


03-02-2017 07:30:09 - KSL Catalin - Redactia Lacasuri Ortodoxe

Astazi, Biserica ii cinsteşte în mod deosebit pe Dreptul Simeon si pe Proorociţa Ana, in ziua imediat urmatoare Praznicului Întâmpinării Domnului, amintea, intr-o adresare formulata in urma cu exact un an, Patriarhul Romaniei, Daniel, specificand faptul ca cei doi sunt numiţi "de Dumnezeu primitori".

Romanii ii cinstesc astazi pe Proorocita Ana si pe Dreptul Simeon. Cuvant al Patriarhului Romaniei

Ieri, romanii au sărbătorit "Întâmpinarea Domnului", un praznic care aminteste de aducerea Pruncului Iisus la 40 de zile de la naştere, în Templul din Ierusalim, conform tradiţiei iudaice. Cu aceasta ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie in Paraclisul Sfântul Grigorie Luminătorul din Reşedinţa Patriarhală.

Astazi, conform Patriarhului, Biserica ii aminteste pe Dreptul Simeon, fiindca acesta "este cel care a purtat pe braţele sale pe Dumnezeu-Omul, pe Dumnezeu-Copilul, pe Pruncul Iisus". Acesta, impreuna cu Sfanta Proorocita Ana (click aici), devin, astfel, "mari dascăli ai vieţii creştine", prin faptul ca "rugăciunea constanta, cu răbdare şi speranţă, nu rămâne fără răspuns", a explicat acesta, facand aluzie la modul in care noi, cei din prezent, "foarte adesea, dorim un răspuns imediat" la rugaciune, exact atunci cand vrem noi.

Indemnandu-i pe credinciosi sa retina de la Dreptul Simeon şi de la Proorociţa Ana ce ar trebui sa insemne "evlavia, rugăciunea, postul, răbdarea şi speranţa", Preafericirea Sa a continuat mentionand insemnatatea "deosebita" a acestei sarbatori:

"trebuie să aşteptăm în mod activ, prin rugăciune, prin fapte bune, prin întărirea în evlavie, pe Hristos Domnul, să locuiască în sufletele noastre, să Isi facă sălaş în viaţa noastră. El spune: "Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine" (Apocalipsa 3:20).

Romanii ii cinstesc astazi pe Proorocita Ana si pe Dreptul Simeon. Cuvant al Patriarhului Romaniei

Patriarhul Daniel a incheiat referirea sa la cei doi, amintind atitudinea Dreptului Simeon in fata mortii, ca "prototip al drepţilor, care au împlinit voia lui Dumnezeu şi nu s-au temut de moarte, ci au considerat-o o trecere la viaţa şi la odihna veşnică, în iubirea şi lumina lui Dumnezeu", o atitudine asemanatoare cu cea a sfintilor si chiar a oamenilor credincioşi de la ţară – care, "spre sfârşitul vieţii", isi "intensifică rugăciunea, spovedania, împărtăşirea" si zic in acelasi duh de multumire catre Dumnezeu: "Acum slobozeşte pe robul tău stăpâne după cuvântul tău în pace’.

"Deci, această pregătire duhovnicească, pentru o întâlnire definitivă şi deplină cu Dumnezeu, este sensul creştin, sensul biblic al morţii ca Paşte, ca trecere la viaţa cea veşnică”, a concluzionat Patriarhul Romaniei.

TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!