„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Biserica nu cauta sa fie "pe gustul" societatii


31-01-2017 15:36:26 - Redactia Stiri - Redactia Lacasuri Ortodoxe
Creștinii sunt chemati sa nu cedeze in fata "gusturilor" principale ale societății de astazi, a unui anumit curent dominant, ci sa depuna mărturie, ca marturisitori ai adevărului divin imuabil.

"Societatea contemporană este înclinată să vadă în Biserică un fel de sistem care sa serveasca nevoilor acesteia, sau chiar gusturilor ei. Iar dacă gusturile societatii actuale sunt în contradicție cu credința creștină, atunci se pune problema mărturisirii adevărului divin.

Noi știm că, uneori, comunitățile creștine se înmoaie în fața acestor gusturi (...) și sunt gata să tina cont de ele. Prin asta, ele se îndepărteaza de adevărul divin.


Toți suntem chemați să mărturisim adevărul lui Dumnezeu și sa nu cedam acestor gusturi".


Avertizarile de mai sus au fost rostite de Patriarhul Chiril, de curand, in timpul unei vizite pe care acesta a efectuat-o in Elvetia.

Dupa ce a savarsit o Sfanta Liturghie ocazionata de implinirea a 80 de ani de la infiintarea Parohiei Ortodoxe Rusesti "Învierea lui Hristos" din Zurich, Patriarhul a amintit, de asemenea, despre marturisitorii din trecut, care L-au marturisit pe Hristos Cel Răstignit și Inviat.

"Iar martirajul nu s-a oprit. Noi știm că are loc si astăzi(...), toți suntem chemați să fim marturisitori ai adevărului divin. Astăzi, cel mai adesea, nu plătim cu viața noastră. Insa, nu rareori această mărturisire ne pune într-o situație dificilă", a amintit Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse.


Acesta a atras, insa, atentia, că Biserica nu naste conflicte cu societatea, creștinii nefiind niciodată revoluționari de ordin politic.

"Insa creștinii sunt chemați să păstreze adevărul lui Dumnezeu și sa depuna mărturie, chiar și atunci când, în viața societății, gustul de masă capata o direcție opusă.


Trebuie să ne rugăm și să fim marturisitori curajoși ai adevărului divin", a spus Patriarhul Kirill.


Contextul in care se impune marturisirea, a adăugat el, poate fi foarte diferit si complex, tinand de domeniul relațiilor sociale, mass-media, rețele de socializare și viața de familie - acolo unde fiecare părinte creștin ar trebui să depună mărturie înaintea copiilor sai, despre adevărul divin.

"Astfel se actualizeaza marea idee a martiriului zilelor noastre. El presupune tărie și devotament față de Dumnezeu.

De aceea, noi construim biserici: atunci când ne rugăm împreună, noi stam înaintea lui Dumnezeu ca o familie, iar acest lucru întărește credința noastră și ne dă putere pentru o mărturisire autentică a lui Hristos în lumea contemporană", a încheiat Patriarhul.

TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: ZURICH, ELVETIA

REDACTIA LACASURI ORTODOXE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!