In locul vulgaritatii secularismului, poporul trebuie sa faca loc Bisericii

02-02-2013 11:28:22
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Președintele Vladimir Putin a declarat ierit, 1 februarie 2013, ca Biserica Ortodoxă ar trebui lasata sa aiba un rol mai mare in viata de familie, in educație și in cadrul forțelor armate din Rusia. Declaratia a fost facuta cu ocazia celebrarii celor 4 ani de cand Patriarhului Kirill se afla la conducerea Bisericii Ortodoxe din aceasta tara.

   "La baza tuturor victoriilor Rusiei și a realizărilor sale stau patriotismul, credința și puterea de spirit", a spus Putin.

   Fără a face referire expresa la cazul manifestarii grupului punk Pussy Riot, el a avertizat si asupra interpretarii "vulgare" a secularismului, mentionand ca acesta ar trebui inlaturat, pentru a face loc Bisericii și altor religii, care sa controleze mai multe aspecte din viata Rusiei.

   "Pastrand natura seculara a statului nostru și fara sa permitem amestecul excesiv al guvernului în viața Bisericii, trebuie sa renuntam la înțelegerea vulgară, primitivă a secularismului", a declarat acesta.

   "Bisericii Ortodoxe Ruse și altor religii tradiționale, ar trebui li se ofere ocazia de a sluji deplin în domenii importante precum sprijinirea familiei și a maternității, creșterea și educația copiilor, a tinerilor, dezvoltarea socială, precum și consolidarea spiritului patriotic in randul forțelor armate".

   Pe langa evocarea valorilor spirituale ale Bisericii, el a mai apelat, de asemenea, la înțelegerea religioasă in contracararea tensiunilor etnice în orașe precum Moscova, care au mari populații musulmane imigrante din regiunea muntoasa a Caucazului și din Asia Centrală.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV