LONews / Promo
Sambata seara, 9 decembrie 2017, de la ora 17:00, Maestrul Dan Puric conferentiaza in Urziceni: Sa fii Roman! Afla mai multe despre evenimentul din acest week-end!

Dan Puric în Urziceni, cu: Să fii Român! Sâmbătă, la Catedrala din oraş - 9 dec, de la ora 17:00

04-12-2017 11:17:05
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Sâmbătă seară, 9 decembrie 2017, Maestrul Dan Puric [ http://www.companiadanpuric.ro/ ], binecunoscut actor, eseist, autor și regizor ortodox de teatru, se va afla în Urziceni, pentru a susţine conferinţa intitulată "Să fii român!".

Evenimentul este mult-aşteptat de localnici, iar surpriza pe care Dl. Dan Puric şi Pr. paroh Bogdan - Ionuţ Stancu le-au pregătit-o, alături de Episcopul locului, în această perioadă plină de sărbători frumoase creştine, cu siguranţă va face să fie neîncăpătoare frumoasa Catedrală a Urziceniului.


Ziua la care ne referim va fi una închinată, de Biserica Ortodoxă Română, Zămislirii Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana şi, de asemenea, Sfintei Proorociţe Ana, mama Prorocului Samuel. Evenimentul este organizat cu binecuvantarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, iar intrarea la eveniment va fi liberă. 

Între organizatorii evenimentului, trebuie precizat Dl. teolog Dr. Stelian Gomboş, Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe fiind partener media oficial al evenimentului.


Dan Puric la Urziceni. Eveniment transmis în direct, pe TV Lăcaşuri Ortodoxe

Renumit pentru spectacolele sale - Toujours l'amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote - care au fost reprezentate în mai multe țări, actorul Dan Puric, mai este, de asemenea, apreciat pentru spectacolele proprii de pantomimă, transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt și RTL Luxemburg. A mai jucat în filme pentru televiziunea publică din Lausanne, Elveția.


Mai mult decât atât, însă, maestrul Dan Puric a devenit o personalitate apreciată, în ultimii ani, şi pentru realizarea unor evenimente care sunt o adevarată mărturisire în ce priveşte conştiinta poporului român de veacuri, tradiţia şi credinţa profundă a acestuia în Dumnezeu, astfel de evenimente fiind încununate de real succes, actorul şi regizorul de top implicându-se activ în viaţa Bisericii Ortodoxe, prin diferite manifestări şi, mai ales, priun susţinerea de conferinţe [ vezi şi: Dan Puric, in direct, pe TV Lacasuri Ortodoxe: marti seara, de la 18:00 ].

Conferinţa de sâmbătă, un eveniment în premieră în Catedrala din Urziceni, va fi transmisă LIVE online, pe lângă paginile www.lacasuriortodoxe.ro si www.lonews.ro şi în paginile web ale întregii reţele a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor (protopopiate, biserici şi mânăstiri) şi în cele ale reţelei web a Arhiepiscopiei de Alba Iulia www.reintregirea.ro (protopopiate, mânăstiri şi biserici).

Cu binecuvântarea PS Episcop Vincenţiu, Dan Puric conferenţiază în Urziceni

Astfel, şi conferinţa de sâmbătă seară, care va începe la ora 17:00, susţinută de Dan Puric şi intitulată "Să fii Român!", organizată cu binecuvântarea PS Părinte Episcop Vincenţiu, se înscrie în "Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului", proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru tot cuprinsul Patriarhiei Române.

Catedrala din Urziceni face parte din Protopopiatul cu acelaşi nume [ http://protopopiatulurziceni.ro/ ], frumoasa construcţie făcându-i să se simtă mândri pe cei peste 15 000 de locuitori majoritar-ortodocşi ialomiţeni, dar remarcându-se mai cu seamă prin organizarea unor evenimente însemnate şi a unor acţiuni care ies în întâmpinarea acestora. Între ele, ultimul eveniment cu răsunet a fost reflectat aici: Orasul Urziceni, timp de peste o luna, aflat in atentia intregii lumi .

Site-ul web oficial al Catedralei din Urziceni poate fi vizitat accesând pagina aflată la adresa: http://catedralaurziceni.ro/ . Catedrala din Urziceni, în care va conferenţia în acest week-end Dan Puric, are ca hramuri: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Ierarh Nectarie (catedrala adăpostind o părticică din sfintele sale moaşte).

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Dan Puric, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Dan Puric.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV