LONews / Pr. Daniel Ivan

Cum lucreaza credinta

27-03-2012 09:28:43
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Se spune ca o batranica evlavioasa, iesea in fiecare zi pe veranda micutei sale case si dupa ce facea trei inchinaciuni, spunea cu glas tare:

   -Doamne, laudat fie numele Tau in veac si in veac!

Ei bine, tot in fiecare dimineata, un vecin de-al batranei, plin de rele, un ateu declarat si dusman al Bisericii, urla din toti rarunchii:

   -Nu exista Dumnezeu, babo!

Si lucrurile au continuat asa mai multa vreme.

Timpul a trecut si batranica noastra a ajuns sa fie la stramtoare. Viata se cam scumpise si nu ii mai ajungeau banii de mancare.

Intr-o dimineata ca oricare alta, batranica iese iar pe veranda. Ateul nostru bineinteles ca o pandea de dupa perdele, pentru a o putea cicali cu nebunia lui. Numai ca de data asta, batranica aflata pe veranda il ruga pe Dumnezeu, cu lacrimi in ochi, sa o ajute cu ceva alimente, ca nu mai poate rabda de foame ,  la final incheind tot cu:

   -Doamne, laudat fie numele Tau in veac si in veac!

A doua zi dimineata, cand iese din casa, pe veranda se aflau alimentele pentru care se rugase fierbinte cu o zi inainte, si plina de bucurie striga iar:

   -Doamne, laudat fie numele Tau in veac si in veac!

Atunci ateu nostru tasneste din casa sa si striga infuriat:

   -Ha! Eu am cumparat alimentele, baba nebuna, si nu Dumnezeul tau, Ala la care te rogi ca proasta toata ziua. Uite ca, in sfarsit, ti-am demonstrat si poate ai sa pricepi si tu ca nu exista Dumnezeu.

Batranica se uita la el si zambeste bland, apoi ingenunchind si ridicandu-si bratele catre cer spuse:

   -Doamne, laudat fie numele Tau in veac si in veac! Nu numai ca mi-ai dat de mancare asa dupa cum cu umilinta Ti-am cerut, dar L-ai facut pe insusi satana sa plateasca pentru ea, si sa mi-o aduca acasa.

Cu toata dragostea pentru voi,

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV