LONews / Politici

CEDO condamna Grecia pentru juramantul pe Evanghelie

21-01-2013 02:12:28
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Grecia este condamnata de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru jurământul pe Biblie. Curtea de la Strasbourg a condamnat Grecia pentru încălcarea dreptului la libertatea religioasă, deoarece, în perioada 2009-2010, martorii au fost obligati să jure pe Evanghelie în timpul procedurilor judiciare elene.

   In baza unei decizii anterioare, în cazul "Dimitras si altii", Curtea Drepturilor Omului a condamnat Grecia pentru încălcarea articolelor 9 (libertatea de religie) și 13 (dreptul la recurs efectiv) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, prin procedura de înregistrare a datelor cu caracter personal și obligația jurământului religios. Pe parcursul anilor 2009-2010, declarația de religie a fost obligatorie pentru martorii din instanțele elene.

   Problema abolirii jurământului religios obligatoriu în instanța de judecată a fost solicitata prin recursul formulat de Panaiot Dimitras, Andrea Gilbert (cetățean al Statelor Unite), Nicolas Milonas, Grigorie Vallianatos, Evanghelia Vlaimi, Antonia Papadopoulos, Dimitri Tsabrounis Nafsika Papanikolaotos, membri ai organizației non-guvernamentale 'Observatorul grec din Helsinki'.
   Reclamantii argumentează că obligația unui martor de a depune jurământ pe Evanghelie a fost o încălcare a dreptului la respectarea vieții private și de familie, a dreptului la libertatea de gândire, de conștiință și de religie, în temeiul articolelor relevante din convenția menționată anterior, conform careia discriminarea este interzisă.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV