LONews / Politici

84% din populatia lumii e credincioasa

21-01-2013 08:40:46
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Un studiu recent, publicat de Centrul American Pew Forum despre Religie și Viața Publică, demonstreaza dinamica religioasa a lumii de astăzi.

   Studiul precizeaza că 84% din populația lumii, reprezentand 5,8 miliarde de oameni – dintr-o populație totala de 6,9 miliarde – se declară ca apartinand unei religii mari a lumii: Creștinism, Budhism, Hinduism, Islamism, Iudaism sau unei alte religii tradiționale (africana, chineză, indiană, aborigena… putin peste 1% apartinand altor credințe, precum Sikhism, Sintoismul, Taoismul sau Zoroastrism").

   Creștinii sunt majoritari, cu aproximativ o treime din populația lumii, respectiv 32%, fiind urmati de musulmani, cu 23%.

   Centrul Pew a mai publicat, de asemenea, date privind numarul celor care apartin unei anumite confesiuni crestine (in total 2.2 miliarde de persoane): 50% catolici, 37% protestanți, 12% ortodocși (adica 264 milioane de oameni, incluzand atat ortodocsii cat si ortodocsii "orientali", pre-calcedonieni). Restul de 1% este format din diferite alte confesiuni care se numesc creștine (Mormoni, Martori ai lui Iehova etc).

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV