LONews / Politici
Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la ora 12, Familia Regală va lua parte la parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României.

Parastas de 40 de zile pentru Regele Mihai, la Curtea de Argeș, oficiat de IPS Calinic

09-01-2018 07:23:53
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Secretariatul Casei Majestății Sale ne-a transmis, în ultimele ore, un comunicat emis de Biroul de Presă al Casei Majestății Sale, autorizând retransmiterea acestuia:

Parastasul de 40 de zile, la Curtea de Argeș


Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la ora 12, Familia Regală va lua parte la parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României.


Slujba va fi oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului și va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală și Regală de la Mânăstirea Curtea de Argeș. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale.


Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul va fi însoțit de un sobor de preoți de la Mânăstirea Curtea de Argeș și din eparhie, având în frunte pe starețul mânăstirii, părintele Caliopie. De asemenea, vor lua parte la slujbă un grup de maici de la Mânăstirea Pasărea și de la Mânăstirea Țigănești.


Toți cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt bineveniți. La rugăciunea de la mormânt va avea acces doar Familia Regală.

Despre pomenire, la 40 de zile, pentru Regele Mihai, în paginile Lăcaşuri Ortodoxe:

Slujba de pomenire pentru Regele Mihai I la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. Serviciul religios a fost oficiat de IPS Ioan | Lacasuri Ortodoxe - In urma cu 5 zile a fost publicat articolul Slujba de pomenire pentru Regele Mihai I la Catedrala Mitropolitana din Timisoara. Serviciul religios a fost oficiat de IPS Ioan. Va semnalam pagina la care il puteti citi, la care a fost postat de catre .

Sedinta solemna in Parlament | Parintele Patriarh: Regele Mihai I a fost un credincios statornic al Bisericii Ortodoxe Romane | Lacasuri Ortodoxe - La ora 18:16, basilica.ro ne-a semnalat publicarea articolului intitulat Sedinta solemna in Parlament | Parintele Patriarh: Regele Mihai I a fost un credincios ... Intre stirile de azi, 10-12-2017, va sugeram si parcurgerea articolului PARASTASUL DE 40 DE ZILE PENTRU DOAMNA PREOTEASA A PAROHIEI SFANTUL ...

Regele Mihai I al Romaniei – o faclie de Inviere in vremuri de rascruce | Lacasuri Ortodoxe - La ora 21:01, episcopiadevei.ro ne-a semnalat publicarea articolului intitulat Regele Mihai I al Romaniei – o faclie de Inviere in vremuri de rascruce. ... Intre stirile de azi, 10-12-2017, va sugeram si parcurgerea articolului PARASTASUL DE 40 DE ZILE PENTRU DOAMNA PREOTEASA A PAROHIEI SFANTUL GHEORGHE ...

Parastas 40 zile Regele Mihai, alte referinţe

Parastasul de 40 de zile de la moartea regelui Mihai va avea loc sâmbătă, la Curtea de Argeş - Stirileprotv.ro - Una dintre sursele active pe internet, pe care am descoperit-o la stirileprotv.ro, a amintit şi ea informaţia.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...