LONews / Politici
Patriarhul Antiohiei face apel la Bisericile Ortodoxe, să susțină unitatea Siriei și pacea în Orientul Mijlociu, lăudând eforturile Rusiei în acest sens.

Siria: Patriarhul Antiohiei face apel la Bisericile Ortodoxe, să susțină unitatea Siriei și pacea în Orientul Mijlociu

08-12-2017 11:15:42
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Foto: emblemă Biserica Antiohiei

Licență utilizare: By Zografos 07 (Own work, using elements by Sodacan) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Patriarhul Antiohiei Ioan al X-lea le-a cerut Bisericilor Ortodoxe să depună toate eforturile pentru a păstra unitatea Siriei și a mulțumit Rusiei pentru lupta sa împotriva răspândirii terorismului în Orientul Mijlociu.


Primatul Bisericii Antiohiei a vorbit, sâmbătă, la închiderea Adunării Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din Catedrala Hristos Mântuitorul. Liderii și reprezentanții mai multor Biserici Autocefale, intre care și Patriarhul Daniel al României, au participat, de asemenea, la întâlnire.


"Într-un moment în care terorismul este restrâns datorită intervenției Armatei Ruse și când apar perspectivele unei soluții pașnice, noi, ca Biserică Ortodoxă unită, trebuie să facem tot ce este posibil pentru a păstra unitatea Siriei și a-i aduce înapoi, în țara lor, pe creștinii sirieni și a restaura bisericile și mănăstirile ruinate", a spus patriarhul.
Adresându-se Patriarhului Chiril, Patriarhul Ioan i-a mulțumit pentru eforturile sale de restabilire a păcii în Orientul Mijlociu și pentru ajutorul umanitar oferit cu sprijinul Bisericii Ruse. Într-o întâlnire cu Patriarhul Ioan, în aceeași zi, Patriarhul Kirill a asigurat că Biserica Ortodoxă Rusă continuă să colaboreze cu autoritățile ruse, pentru a se asigura că ajutorul umanitar continuă să ajungă în Siria. El a menționat că Ministerul Rus al Apărării a implementat un plan de susținere a spitalului patriarhal din Homs, construit de forțele rusești.

Mai mult de două tone de echipament medical au fost expediate spitalului, în luna mai. 


"Vom fi recunoscători veșnic pentru munca și preocuparea Rusiei în distrugerea terorismului, stabilirea păcii și stabilitatea Siriei. Realizăm, cu recunoștință deosebită Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, armatei, liderilor politici ruși și poporului, ajutorul Rusiei în protejarea țării de răspândirea terorismului, prin instaurarea păcii și realizarea unei soluții politice pașnice pentru tot ceea ce se întâmplă în regiunea noastră", a concluzionat Patriarhul Ioan al X-lea. 
Acesta s-a întâlnit, de asemenea, cu Președintele Putin, la reședința sa privată, având astfel ocazia să discute din nou situația din Siria. Primatul și-a exprimat, din nou, recunoștința profundă față de Președinte, pentru ajutorul său în Siria și, de asemenea, pentru interesul său față de acest interviu personal.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Patriarhul Ioan X Yazigi al Antiohiei, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Patriarhul Ioan X Yazigi al Antiohiei.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...