LONews / Politici
Biserica Ortodoxă Bulgară și Statul Bulgar se manifesta în favoarea "Bisericii Ortodoxe Macedonene". Vezi pe aceasta pagina o declaratie oficiala a Patriarhiei Bulgare.

Biserica Bulgara si Statul Bulgar, in favoarea Bisericii Ortodoxe Macedonene

27-11-2017 08:25:48
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Foto: Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, si Patriarhul Neofit al Bulgariei
Sursa foto: Patriarhia Bulgara

Site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Bulgare a publicat următoarea informație: 

CITESTE si: Biserica Macedoniei, dispusa sa recunoasca Patriarhia Bulgariei drept Biserica-mama

"Statul Bulgar și Biserica Ortodoxă Bulgară sunt unite în aspirația lor de a dezvolta și aprofunda relațiile intre Bulgaria și Republica Macedonia.

Aceasta este poziția comună a Președintelui Rumen Radev și a Preafericirii Sale Patriarhul Neofit al Bulgariei, care s-au întâlnit astăzi [LO: 25 noiembrie 2017], la inițiativa Președintelui. 

În cadrul intalnirii, s-a subliniat importanța acordurilor bilaterale privind prietenia, buna vecinătate și cooperarea intre Bulgaria și Macedonia, care sporesc încrederea reciprocă, contribuie la dezvoltarea bilaterală a relațiilor și favorizeaza procesul de integrare europeană a Republicii Macedonia. 

A fost mentionata conjugarea spirituală a Bulgariei și a Republicii Macedonia. 

Patriarhul Neofit a prezentat scrisoarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Macedoniei, al cărei conținut a fost făcut cunoscut șefului statului, și care solicită instituirea unității euharistice a Bisericii Ortodoxe din Bulgaria cu 'Arhiepiscopia restaurată din Ohrid, ca entitate a Bisericii Ortodoxe din Macedonia'.

Patriarhul l-a asigurat pe Președinte de bunăvoința Patriarhiei Bulgare de a căuta calea unei soluții favorabile. Această problema va fi discutată in ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe Bulgare, în timp ce problema autocefaliei va fi discutată cu celelalte Biserici Autocefale locale".

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Biserica Macedoniei, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Biserica Macedoniei.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV