LONews / Politici
Dupa atacul armat din nordul Sinaiului, care a lasat in urma sute de morti si raniti, Patriarhul ortodox al Alexandriei, Teodor al II-lea, avertiza: Este doar inceputul!

Dupa atacul din Sinai, Patriarhul ortodox al Alexandriei afirma: Este doar inceputul!

27-11-2017 07:31:50
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Foto: Patriarhul Teodor II al Alexandriei
Licenta: Kremlin.ru [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0) or CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons

Peste 230 de persoane au fost ucise, zilele trecute, in urma detonarii unei bombe si a unui tir armat deschis asupra multimii aflate lângă o moschee din Egipt, în Peninsula Sinai, la Bir-al Abed, in apropierea localitatii al-Arish.


In urma atacului, Patriarhul ortodox al Alexandriei avea sa declare intr-un mod profetic: "Atacul din nordul Sinaiului, este începutul multor rele în Orientul Mijlociu"


Dupa atacul din Sinai, Patriarhul ortodox al Alexandriei afirma: Este doar inceputul!

De atac au fost suspectati militanții jihadiști, islamistii care se rugau acolo si isi faceau rugaciunea pe care o obisnuiau in ziua de vineri facand parte dintr-o confesiune islamista considerata eretica de catre grupările jihadiste: sufismul.


"Inima mea suferă. Atacul din nordul Sinaiului este începutul multor rele din Orientul Mijlociu", a spus Papa și Patriarhul Alexandriei, Theodoros al II-lea (Teodor), într-un interviu acordat postului de televiziune grecesc ANT1, pe marginea atacului terorist din nordul Sinaiului, care a ucis cel puțin 235 de persoane.

"Sunt foarte îngrijorat. Cu o lună în urmă, am avut marea onoare să-l întâlnesc pe Președintele egiptean și am dezbătut marea nevoie de fratietate.

Acum, ne confruntăm cu o mare problema a ariei Muntelui Sinai. Părinții noștri, mănăstirea noastră și bisericile se află în fața unui semn de întrebare: Ce se va întâmpla mâine?", a adăugat patriarhul. 

"Regret. Ne apropiem de zile foarte dificile. Evenimentele vor avea loc unul după altul", a spus Primatul, referindu-se la "criza subterană" dintre sufistii islamisti și salafistii islamisti, care iese la iveală.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Patriarhul si Papa Teodor II al Alexandriei, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Patriarhul si Papa Teodor II al Alexandriei.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV