LONews / Politici
Partea armeana este pregătită pentru legături mai profunde cu Bundestagul, pornind de la recunoasterea Genocidului armean. Despre noile propuneri si viziuni ale Armeniei, cititi aici...

Armenia atrage Germania in refacerea unei biserici armene din Deir ez-Zor

24-11-2017 08:07:08
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Foto: Heribert Hirte
Licenta: Sven Teschke / via Wikimedia Commons

Parlamentarul armean, șef al Comisiei pentru Relații Externe, Armen Ashotyan, s-a intalnit miercuri, 22 noiembrie 2017, cu membrul Bundestagului german, Heribert Hirte, și a sugerat ca partea germană sa participe la refacerea unei biserici armene din Deir ez-Zor, Siria.

Armenia atrage Germania in refacerea unei biserici armene din Deir ez-Zor

La o întâlnire avuta la Erevan, Ashotyan a acordat o importanță deosebită cooperării interparlamentare cu Bundestagul, adăugând că partea armeană este pregătită pentru legături mai profunde.


Hirte a spus, la rândul său, că este gata să ia măsuri practice pentru a întări relațiile intre cele două legislaturi.


Având în vedere provocările cu care se confruntă comunitățile creștine din întreaga lume și în special în Orientul Mijlociu, Ashotyan a subliniat importanța protejării armenilor la nivel mondial și păstrarea patrimoniului cultural global.


Armenia atrage Germania in refacerea unei biserici armene din Deir ez-Zor

De asemenea, legiuitorul armean a amintit recunoașterea Genocidului, drept un pas înainte în prevenirea unor noi crime împotriva umanității, invitandu-l pe colegul său să participe la reconstrucția Bisericii Sfintii Mucenici, din orașul sirian Deir ez-Zor.


Memorialul armean al genocidului a fost eliberat de Armata Siriano-Araba(ASA), la începutul lunii noiembrie 2017, după ce fusese ocupat de forțele Statului Islamic timp de mai mulți ani.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Genocidul Armean, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Genocidul Armean.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV