LONews / Politici
Este cel mai mare rezultat pozitiv în instanță, pentru Arhiepiscopia Ortodoxă de Ohrid, in ultimii 15 ani, de cand statul a început persecutarea Arhiepiscopului de Ohrid.

CEDO da castig de cauza Arhiepiscopului Ioan de Ohrida

22-11-2017 07:00:47
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Foto: biserica ortodoxa in Ohrida

Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a dat verdictul său, in data de 16 noiembrie 2017, în ceea ce privește cazul nr 3532/07, "Arhiepiscopia Ortodoxă din Ohrid vs. Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (FYROM)".

CEDO da castig de cauza Arhiepiscopului Ioan de Ohrida

Decizia in cauza găsește că „FYROM a încălcat articolul 11 ​​(libertatea de întrunire și de asociere), legat de articolul 9 (libertatea de gândire, conștiință și religie) al Convenției Europene a Drepturilor Omului", prin refuzul de a înregistra Arhiepiscopia Ortodoxă de Ohrid drept comunitate religioasă specifică.

Republica Macedonia este, deci, obligata să plătească despăgubiri reclamantului, în valoare de 9.500 de euro. 

Acesta este cel mai mare rezultat pozitiv în instanță, pentru Arhiepiscopia Ortodoxă de Ohrid, in ultimii 15 ani, de cand statul a început persecutarea Arhiepiscopului de Ohrid (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)..

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Arhiepiscopul Ioan de Ohrida, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Arhiepiscopul Ioan de Ohrida.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV