LONews / Politici
Biserica Ortodoxă a Macedoniei, care nu este în comuniune cu alte Biserici Ortodoxe locale, ar fi gata să recunoască Patriarhia Bulgariei drept Biserică-mamă.

Biserica Macedoniei, dispusa sa recunoasca Patriarhia Bulgariei drept Biserica-mama

20-11-2017 15:07:53
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Foto: Patriarhul Neofit al Bulgariei

Licenta: By Администрация на Президента на Република България (http://president.bg/images/gallery/1361964054.jpg) [CC BY 2.5], via Wikimedia Commons


Potrivit informațiilor furnizate de Agenția greceasca Romfea, Biserica Ortodoxă a Macedoniei, care nu este în comuniune cu alte Biserici Ortodoxe locale, ar fi gata să recunoască Patriarhia Bulgariei drept Biserică-mamă.

Biserica Macedoniei, dispusa sa recunoasca Patriarhia Bulgariei drept Biserica-mama

O scrisoare in acest sens, dupa cum sustine agentia greceasca religioasa amintita, circula in prezent, referindu-se la restaurarea comuniunii euharistice intre cele două Biserici, dar și la ocazia istorică prin care Patriarhia Bulgara să devină Biserica-mamă a "Bisericii Macedoniei".


În ultima vreme, se pare ca au avut loc contacte formale și informale între reprezentanții celor două Biserici.


Biserica Macedoniei, dispusa sa recunoasca Patriarhia Bulgariei drept Biserica-mama

Anterior, un profesor și președinte al unei instituții bulgaresti l-a invitat pe Patriarhul Neofit al Bulgariei să ia poziție ca parinte spiritual și să reflecteze asupra faptului că este indreptatit să sprijine poporul macedonean. 


În același timp, trebuie menționat faptul că Patriarhul Bulgariei a primit adesea, la nivel oficial, reprezentanți ai "Bisericii Macedonene", în acelasi timp Biserica Ortodoxa Bulgară folosind în mod liber cuvintele "Macedonia" și "macedoneană", cand se vorbeste despre aceasta Biserica, lucru neacceptat de Bisericile grecofile.


VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Biserica Macedoniei, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Biserica Macedoniei.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV