LONews / Politici
Intre semnatarii Comunicatului oficial al Comisiei internationale pentru dialog teologic intre ortodocsi si anglicani din Malta, se afla si Mitropolitul Nifon de Targoviste.

Mitropolitul Nifon de Targoviste, in Malta: dialog intre anglicani si ortodocsi, la Sliema. Raport oficial

23-10-2017 09:04:56
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Foto: Comisia internationala pentru dialog teologic intre anglicani si ortodocsi, Malta 2017
Sursa: Orthodoxie.com
Comisia internationala pentru dialog teologic intre anglicani si ortodocsi a emis, in aceste zile, un comunicat, pe tema recentei intruniri care a avut loc la Sliema, in Republica Malta, in perioada 14-21 octombrie 2017.

Comunicatul aminteste ca lucrarile Comisiei au fost punctate de rugaciuni zilnice, asistandu-se la Euharistia duminicală în Catedrala Anglicană Sfantul Pavel si oficiindu-se Sfanta Liturghie in Biserica grec-ortodoxă Sfantul Gheorghe, din Valletta, aparținând Mitropoliei de Italia și Malta - dupa cum informeaza revista Orthodoxie.com [Communiqué de la Commission internationale pour le dialogue théologique entre anglicans et orthodoxes https://orthodoxie.com/communique-de-commission-internationale-dialogue-theologique-entre-anglicans-orthodoxes/ ].

Ecumenism: dialog intre anglicani si ortodocsi, in Malta. Noul raport oficial pe 2017

După cum se convenise la ultima reuniune, din Armagh, Comisia a continuat să-și dezvolte înțelegerea teologică asupra persoanei umane.


În acest an, Comisia s-a concentrat asupra unor aspecte complexe și urgente legate de mediu, ecologie și viața, dezbatand in plen 4 documente principale care se ocupă de aceste aspecte, fiind exprimate comentariile privind aceste documente, de fiecare dată de catre un membru anglican și altul ortodox.


Conform comunicatului oficial, Comisia a observat că, în cadrul discuțiilor, s-a "atins un nivel semnificativ de convergență teologică în ceea ce privește aceste aspecte".


Activitatea Comisiei va continua în octombrie 2018, următoarea întâlnire intre anglicani si ortodocsi urmand sa se desfasoare in Cipru, gazda fiind Biserica ortodoxa a Ciprului.


Comunicatul oficial al Comisiei internationale pentru dialog teologic intre ortodocsi si anglicani a fost semnat si de Mitropolitul Nifon de Targoviste, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane in cadrul Comisiei de Dialog intre Ortodocsi si Anglicani.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Mitropolitul-Arhiepiscop Nifon de Targoviste , care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Mitropolitul-Arhiepiscop Nifon de Targoviste .

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...