LONews / Politici
Patriarhul Coptilor, Patriarhul Armenilor, Patriarhul siriac si cel al Bisericii din India l-au vizitat pe Președintele Republicii Germane, Frank-Walter Steinmeier, la Resedinta sa din Berlin.

Intaistatatorii Bisericilor Orientale cer ajutor Presedintelui Germaniei

20-10-2017 06:34:34
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Foto: Președintele Republicii Germane, Frank-Walter Steinmeier

Licenta de utilizare: Mueller / MSC [CC BY 3.0 de], via Wikimedia Commons

Tawadros al II-lea, Papa al Alexandriei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte, Karekin al II-lea, Patriarh Suprem și Catolicos al tuturor Armenilor, Catolicosul Mor Baselios Marthoma Paulose al II-lea al Bisericii Ortodoxe din India si Patriarhul siriac ortodox Mor Ignatius Aphrem II, care a vizitat de curand Romania (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), s-au întâlnit in aceste zile cu Președintele Republicii Germane, Frank-Walter Steinmeier, la Bellevue Palace Residence din Berlin.


Intaistatatorii Bisericilor Orientale cer ajutor Presedintelui Germaniei

Patriarhii Bisericilor Orientale ortodoxe amintite i-au amintit Presedintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, suferințele la care sunt supusi creștinii din Orientul Mijlociu din cauza persecuțiilor continue (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).


Intaistatatorii Bisericilor Orientale amintite mai sus au cerut ajutorul Germaniei, in gasirea unor metode de solutionare pasnica a situatiei din Siria, Irak și Egipt.


Patriarhul siriac Mor Ignatius Aphrem II a cerut asistența Presedintelui Germaniei în privința celor doi Arhiepiscopi de Alep răpiți (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Eminențele lor Boulos Yaziji și Mor Gregorius Youhanna Ibrahim.


Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, promite ajutor

Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, si-a exprimat compasiunea față de creștinii din Orientul Mijlociu și a afirmat că Germania a făcut și face tot ce poate pentru a-i sprijini pe creștini și a reduce suferința lor.


Steinmeier - cetatean de onoare al orasului romanesc Sibiu - a fost ales pe 12 februarie 2017 în funcția de Președinte al Republicii Federale Germania. În data de 19 martie 2017, a preluat mandatul de președinte federal, de la Joachim Gauck.


Mai multe fotografii de la intalnirea care a avut loc recent intre Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, si intaistatatorii Bisericilor Orientale, pe tema persecutarii crestinilor, puteti gasi aici: http://syriacpatriarchate.org/2017/10/his-holiness-visits-his-excellency-german-president-frank-walter-steinmeier/ , in cadrul unui raport oficial emis de Biserica Siriaca Ortodoxa a Antiohiei, intitulat: Patriarhul siriac ortodox Mor Ignatius Aphrem II l-a vizitat pe Excelenta Sa Presedintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Persecutia crestinilor, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Persecutia crestinilor.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...