LONews / Politici
Centenar in Patriarhia Rusa: Patriarhul Antiohiei, invitat la implinirea celor 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse

Centenar in Patriarhia Rusa: Patriarhul Antiohiei, Ioan X, invitat la implinirea celor 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei

28-09-2017 08:02:59
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
În aceste zile, Primatul Bisericii Ortodoxe a Antiohiei, Patriarhul Antiohiei și Întregului Orient, Ioan al X-lea Yazigi a fost invitat sa participe la centenarul restaurării Patriarhiei in Biserica Ortodoxă Rusă.

Centenar in Patriarhia Rusa: Patriarhul Antiohiei, la implinirea celor 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei

Invitatia a fost facuta de catre Mitropolitul Ilarion, presedinte al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, care s-a deplasat personal in Liban. Mitropolitul a fost primit in Liban de catre Mitropolitul ortodox al Beirutului, Ilie.


Invitatia a fost formulata in numele Preafericitului Părinte Patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, Chiril.


Patriarhul Ioan X al Antiohiei și-a exprimat recunoștința față de Biserica Ortodoxă Rusă, pentru ajutorul acordat de catre aceasta din urma creștinilor victime ale războiului din Siria.


100 de ani in Patriarhia Rusa: centenarul restaurarii Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse

Întâlnirea s-a axat, de asemenea, pe posibila dezvoltare a cooperării intre Patriarhiile Antiohiei și Moscovei în domeniul educației religioase.


Va reamintim ca, la inceputul lunii decembrie, o serie de manifestari speciale se vor derula la Moscova, cu ocazia impliniri a 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Ruse.


La evenimentele ce se vor desfasura la implinirea celor 1000 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse au mai fost invitati, de asemenea, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, Primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Preafericitul Părinte Ieronim.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Centenar Patriarhia Rusa - 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Centenar Patriarhia Rusa - 100 de ani de la restaurarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...