LONews / Politici
Patriarhul Rusiei va vizita Ungaria. In aceste zile au avut loc siscutii cu Premierul Viktor Orban, vizand strategiile de viitor.

Patriarhul Rusiei va vizita Ungaria. Discutii cu Premierul Viktor Orban

03-07-2017 08:58:51
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Foto, cu titlu de prezentare: Budapesta, capitala Ungariei

In aceste zile, Episcopul Tihon de Podolsk, administrator al Episcopiei de Budapesta și Ungaria a Bisericii Ortodoxe Ruse, s-a întâlnit cu Premierul ungar Viktor Orban. Intrunirea s-a concentrat pe dezvoltarea cooperării intre stat și eparhie, in vederea conservarii și dezvoltarii valorilor creștine în societate.

Episcopul și Premierul au discutat, de asemenea, despre organizarea vizitei Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii în Ungaria. Informatia a fost oferita de Patriarhia Moscovei [si foto: https://mospat.ru/fr/2017/06/28/news148003/].

Restaurarea bisericilor a făcut obiectul unei atenții speciale. Lucrari de restaurare sunt planificate la Catedrala Adormirii din Budapesta, la Biserica Sfintei Treimi din Miskolc, la Biserica Sfantul Nicolae din Tokaji.

O nouă biserică ortodoxă ruseasca urmeaza să fie construită în Héviz, iar aceasta datorită subvențiilor acordate de statul maghiar Episcopiei de Budapesta și Ungaria a Bisericii Ortodoxe Ruse. Acorduri in acest sens au fost semnate în luna martie 2017. (LONews)
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV