LONews / Politici
Cei doi mitropoliti ortodocsi de Alep, rapiti in Siria, sunt inca in viata, conform declaratiei recente a unui cleric implicat in rezolvarea cazului.

Mitropolitii ortodocsi rapiti in Siria sunt inca in viata

28-04-2017 06:35:42
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
„Cei doi episcopi de Alep rapiti in anul 2013 în Siria sunt încă în viață“, a declarat, in aceste zile, Episcopul ortodox siriac de Beirut, Daniel (Kourie), în timpul ceremoniei de comemorare a celei de-a 47-a aniversari a aparițiilor Fecioarei Maria deasupra turlei Catedralei "Sfinții Petru și Pavel" din Moussaitbeh (Liban).

Cei doi mitropoliti rapiti in Siria sunt în viață

Ziua de cinstire a acestor apariții, pe care această biserică le comemorează anual in prima duminică după Paști, a coincis în acest an cu implinirea a 4 ani de la răpirea, în Siria (22 aprilie 2013), a celor doi episcopi de Alep - siriac si grec-ortodox (vezi ARHIVA) - Ioan Ibrahim și, respectiv, Boulos Yazigi, a căror soarta rămâne inca necunoscuta. Portretele celor doi episcopi au fost afisate în interiorul catedralei și purtate în cadrul unei procesiuni cu torțe aprinse, care a marcat aparițiile Maicii Domnului.

În cadrul acestei duble comemorari, episcopul ortodox siriac de Beirut, Daniel Kourié, președinte al Comisiei de Monitorizare a cazului, a dat asigurări că, din cate știe personal, „cei doi episcopi sunt încă în viață“.

„Cei care cred contrariul trebuie să ne dovedeasca afirmatiile lor“, a spus acesta, adăugând că membrii comisiei au bătut la fiecare ușă posibila, in Liban și Siria, cu succes, mai mult sau mai puțin, in urmărirea acestora. 

Episcopul Kourié a invitat statul libanez sa faca, din acest caz, o cauză națională prin trimiterea la coexistența și dialogul între religii.

El a denunțat „purificarea etnică și religioasă în curs de desfășurare în Siria, Irak și Egipt, și statele care sprijina acest lucru sub formă de contribuții prin luptatori, arme și bani.

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Mitropoliti ortodocsi rapiti in Siria, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Mitropoliti ortodocsi rapiti in Siria.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV