LONews / Politici
Un tanar american a incercat sa-l ucida pe Papa Francisc, in numele Daech. vezi amanunte si declaratia Departamentului de Justiție al SUA.

Un tanar american a incercat sa-l ucida pe Papa Francisc, in numele Daesh

06-04-2017 08:26:13
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Un adolescent american a pledat vinovat, luni, 3 aprilie 2017, intr-un caz de complot - în numele grupului Daesh (Statul Islamic/ISIS) - de asasinare a Papei Francisc în timpul vizitei sale în Statele Unite.

Departamentul de Justiție al SUA a anuntat, in aceeasi zi, ca Santos Colon, un american de 17 ani, a încercat să-l asasineze pe Papa Francisc în timpul călătoriei sale în Statele Unite, în septembrie 2015 [vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe]

Adolescentul din New Jersey a recunoscut că a încercat să recruteze un lunetist, pentru a trage in Papa, și să declanșeze explozibili la Messa (Liturghie catolica) din Philadelphia, din 27 septembrie 2015, in fata a 1,5 milioane fideli, la închiderea Întâlnirii Mondiale a Familiilor.

Numai ca, lunetistul pe care Santos Colon a încercat să-l recruteze și la care comandase materialele care urmau să fie utilizate pentru fabricarea de explozivi, a fost... un agent FBI sub acoperire. Tânărul a fost arestat cu două săptămâni înainte de data programată pentru atacuri.

El a pledat "vinovat" de tentativa de sustinere materiala a unei organizatii teroriste și se confruntă cu până la 15 ani de închisoare și o amendă de 250.000$. Potrivit Departamentului de Justitie, Santos Colon a susținut că a acționat în numele grupului jihadist musulman Daech, folosindu-se de numele Ahmad Shakoor.

Cu câteva zile înainte de sosirea Papei în Statele Unite, președintele Comitetului Camerei Reprezentanților privind Securitatea Internă, Michael McCaul, a anunțat mass-media că o amenințare a fost respinsă, fără a oferi detalii suplimentare. Mass-media din SUA face acum legătura între acest anunț și arestarea lui Santos Colon, evidentiata si de un raport al publicatiei catolice frantuzesti La Croix. (LONews)
Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV