„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Intalnirile Bisericii din Constantinopol cu schismaticii ucraineni ingrijoreaza Patriarhia Rusa


03-04-2017 14:43:21 - Redactia Stiri - Politici
Șeful Departamentului Sinodal pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că Patriarhia de Constantinopol ii primește pe reprezentanții comunităților schismatice ai Bisericii Ucrainene.

„Noi il respectăm pe deplin pe Patriarhul Ecumenic, și nu consideram că este necesar să se comenteze asupra motivelor intalnirilor sale cu actorii politici. Dar când schismaticii pseudo-ierarhi apar in Fanar, aceasta nu poate să nu ne întristeze“, a declarat Mitropolitul, într-un interviu pentru agenția de știri greceasca Romfea, postat de Departament.

Ierarhul a remarcat că acești oameni publica fotografii ale întâlnirilor lor cu ierarhi ai Patriarhiei Ecumenice și raporteaza conținutul discuțiilor lor. 

„Desigur, nu știm cât de credibil este un astfel de raport emis in urma întâlnirii, dar credem că acești oameni, mai apoi, susțin ca Fanarul le promite să creeze o Biserică locală unificată în Ucraina, prin separarea de Biserica Ortodoxa Rusa“, a declarat Mitropolitul Ilarion.


„De multe ori, am auzit din gura Patriarhului Ecumenic asigurarea sa solidă, că personal consideră că singura Biserică Ortodoxa canonică din Ucraina va ramane Biserica Ortodoxă Ucraineană, cu Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie intaistatator [sub jurisdictia Patriarhiei Ruse - N.Red.].

Pentru noi, aceste asigurări ale Sanctității Sale Patriarhul Bartolomeu reprezinta baza pe care construim relația noastră cu Patriarhia Constantinopolului“, a declarat șeful departamentului amintit.


Conform rapoartelor anterioare [vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe], Rada Supremă a Ucrainei a apelat la Patriarhul Bartolomeu, să emită un tomos de autocefalie pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană și să elimine actul din 1686, prin care Biserica din Ucraina a fost unită cu Patriarhia Moscovei.

Constantinopolul a lasat acest apel fără răspuns. Președintele Petro Poroshenko și alți politicieni ucraineni au susținut în mod repetat înființarea unei Biserici autocefale Ortodoxe Ucrainene, separata de Patriarhia Moscovei [vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe]. (LONews)
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: ISTANBUL, TURCIA

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!