„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri
FAST NEWS
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala (click aici)

Moldova nu are viitor fara Credinta Ortodoxa - PRESEDINTELE IGOR


21-03-2017 10:36:32 - Redactia Stiri - Politici
Foto: Foma

In cadrul unei reuniuni din 16 martie 2017, care a avut loc lângă Moscova, Președintele nou ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a purtat o discutie cu Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill, privind importanța deosebită a Credinței Ortodoxe pentru viitorul țării sale.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a salutat pe Președinte, la reședința sa din Peredelkino, în afara Moscovei, felicitându-l pentru alegerea sa din noiembrie 2016.

"Aș dori să vă felicit sincer, Igor Nikolaevici... Poate că principalul motiv al victoriei dumneavoastra este poziția dumneavoastra principială care pledează pentru interesele naționale ale țării si poporului dumneavoastră", a spus Sanctitatea Sa.

"Știu că sunteti un creștin ortodox, declarând deschis relația dumneavoastră cu Biserica și principiile morale creștine. Toate acestea inspiră speranța în succesul dumneavoastra în slujba poporului Moldovei", a continuat el.

Primatul a remarcat că o astfel de poziție principială este de neprețuit în Europa de astăzi, care trece printr-o perioadă serioasă de dificultăți și apostazie de la credința în Hristos. Credința Ortodoxă este deosebit de importantă pentru Moldova, unde mai mult de 90% din oameni se identifică drept ortodocși.

Conform Patriarhiei Ruse, Președintele Dodon i-a mulțumit Sanctității Sale pentru felicitări și urarile sale, exprimandu-si încrederea că Rusia și Moldova au intrat într-o nouă etapă a parteneriatului strategic.

"Știti poziția mea", a spus Presedintele. 
"Eu cred că, fără Credința Ortodoxă, fără tradițiile noastre, Moldova nu are niciun viitor. Moldova are nevoie de un parteneriat cu Rusia; Moldova, absolut trebuie să păstreze și să întărească Biserica noastră Ortodoxă. Într-adevăr, acum trece printr-o perioadă foarte dificilă, dar eu sunt sigur că, prin credință, le vom depasi pe toate", a declarat șeful statului.

Dodon i-a mai mulțumit Patriarhului Kirill, pentru atenția acordata dezvoltarii vieții ortodoxe în Moldova: "Credeti-mă, sunteti iubit în țara noastră și urmărim foarte îndeaproape toate transmisiunile dumneavoastra, toate cuvintele dumneavoastra".

"Sunt încrezător că o credință unitară poate fi unul dintre factorii principali care sa contribuie la unificarea țării noastre", a subliniat Presedintele Dodon.
LONews
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: MOSCOVA, RUSIA

POLITICI

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!