LONews / Politici

Intalnire intre Patriarhul sarb si Presedinte, pe tema evenimentelor din Manastirea Decani

13-02-2013 04:07:46
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Președintele sarb Nikolici și Patriarhul sârb Irineu și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța cetățenilor și a Bisericii Ortodoxe Sârbe din Kosovo și Metohija, în special în urma evenimentelor recente din jurul Mănăstirii Decani. Toate aceste venimente au fost discutate in cadrul unei recente intalniri, care a avut loc in urma cu cateva ore.

   Ambele părți au convenit că organizațiile internaționale prezente în provinciile din sudul Serbiei sunt legate prin mandatul aprobat de Republica Serbia, conform caruia acestia au datoria sa apere drepturile și siguranța cetățenilor și a lacasurilor ortodoxe din Kosovo și Metohija.

   Președintele sârb l-a informat, cu aceeasi ocazie, pe Patriarh, despre discutiile pe care acesta le-a avut, in data de 5 februarie, cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I.

   În cele din urmă, Președintele și Patriarhul au discutat despre progresele înregistrate in pregatirea si desfasurarea evenimentelor care marchează aniversarea celor 1700 de ani care au trecut de la semnarea Edictului din Milano.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV