LONews / Politici

Mitropolitul Ucrainei acuza Biserica Greco-Catolica

05-02-2013 10:26:09
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Mitropolitul Vladimir al Kievului acuză Biserica Greco-Catolica ca ii sprijina pe schismatici. Biserica Greco-Catolică Ucraineană a decis recent să recunoască botezurile administrate de pseudo-Patriarhia Kievului, declarata schismatică si anatemizata de Biserica Ortodoxa Rusă în anul 1997.

   După un răspuns inițial pe un ton mai retinut, al Secretarului Departamentului de Relații Externe Bisericești, Mitropolitul Vladimir ridică vocea și acuza Biserica Greco-Catolica Ucraineana ca afecteaza relațiile inter-creștine din țară.

   " Biserica Greco-Catolica Ucraineana ramane singura confesiune care ii sprijina la modul concret pe schismaticii ucraineni", a declarat Mitropolitul Vladimir, reamintind faptul că, în contextul dialogului, ambele parti s-au angajat să nu aibă niciun contact cu gruparile eclezistice care nu se bucura de recunoastere canonica.

   "Intrucat Biserica Ortodoxă nu are contacte cu gruparile schismatice din cadrul Catolicismului, am contat pe reciprocitate din partea funcționarilor partii catolice".

   Acesta a amintit ca "pseudo-Patriarhia Kievului a solicitat, în anul 2012, întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, Catolice, Anglicane si Greco-Catolice recunoasterea botezului ei, dar numai aceasta din urmă a răspuns solicitarii.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV