LONews / Media & Cinema
VIDEO: Biserica Şerban Vodă şi-a serbat unul din hramuri, pe Sfântul Mare Ierarh Nicolae. Evenimentul a fost transmis LIVE (în direct), iar înregistrarea integrală a acestuia poate fi văzută aici.

Sfântul Nicolae - hram la Biserica Şerban Vodă din Bucureşti (2017 - înregistrare video integrală)

15-12-2017 07:15:00
Abonează-te la newsletter-ul LONews!
Parohia Şerban Vodă şi-a sărbătorit unul din ocrotitori, pe Sfântul Mare Ierarh Nicolae, Arhiepiscop al Mirelor Lichiei. 

Sute de pelerini la moaştele Sfântului Nicolae, la Biserica Şerban Vodă din Bucureşti


Deşi puse permanent la dispoziţia închinătorilor, în frumoasa biserică ce poartă numele domnitorului Radu Şerban, moaştele Sfântului Nicolae au atras sute de pelerini, atât în ajunul sărbătorii, cât şi în ziua hramului care, după cum spunea în predica sa Părintele paroh Dinu Pompiliu, “a fost una specială, întrucât s-a transmis pentru prima data, pe Internet, un hram al parohiei”.


Înregistrarea transmisiunii în direct, realizată de serviciul LiveCamera media PRODUCTION al Asociaţiei Lăcaşuri Ortodoxe®, poate fi urmărită în playerul de mai jos.


Biserca Şerban Vodă din Bucureşti


Parohia Şerban Vodă s-a înfiinţat în 1940, în mare parte pe teritoriul fostei comune cu acelaşi nume. Imediat, a apărut aici şi o capelă mică, în anul 1941, urmată, după numai un an, de o bisericuţă de lemn.


Piatra de temelie pentru o biserică mai mare, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, care să satisfacă necesitătile parohiei, a fost pusă în 1943, însă contextul istoric al celui de-al doilea Razboi Mondial, urmat de refacerea ţării şi binecunoscutele modificări politice ce au urmat, au fost total nefavorabile, încât construcţia bisericii a durat destul de mult, între 1943 si 1964.


Sfinţirea lăcaşului ortodox a avut loc abia în 1970.

 

Biserica pe care o vedem noi astăzi, o adevărată capodoperă arhitectonică, înveşmântată pictural în mod deosebit, şi trebuie menţionat aici sinaxarul pe întregul an prezent în naosul sfântului lăcaş, este construită practic peste cea existentă, la cote mai mari, pentru a reuşi să cuprindă credincioşii care au crescut ca număr, dar şi ca interes, după 1989.


Conferinţe în Postul Crăciunului, la Biserica Şerban Vodă


În acest post al Naşterii Domnului, în Biserica Şerban Vodă au fost organizate mai multe conferinţe, prin implicarea Părintelui paroh Dinu Pompiliu şi a Dr. teolog Stelian Gomboş. Toate acestea au fost transmise în direct de  serviciul LiveCamera media PRODUCTION al Asociaţiei Lăcaşuri Ortodoxe® şi pot fi urmărite dând click pe linkurile ce urmează:

Părintele Nicolae Bordaşiu, la Biserica Şerban Vodă - Rugul Aprins, 120 de minute de istorie

Răzvan Bucuroiu, despre a fi tânăr, într-o lume bătrână: Pur și simplu, am realizat că parcă am trăit două vieți diferite...

Dan Puric (VIDEO integral) conferință despre mărturisitori, la Biserica Șerban Vodă din București

Părintele Gheorghe Colţea, la Biserica Şerban Vodă

Părintele Nicolae Tănase la Biserica Şerban Vodă din Bucureşti, sosit de la Valea Plopului

VEZI TOT DOSARUL deschis pe tema: Biserica parohia Serban Voda Bucuresti, care contine absolut toate articolele, discutiile si update-urile aparute despre Biserica parohia Serban Voda Bucuresti.

Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Program TV

Ce mai caută lumea...