„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Universul Credintei: realizatorii emisiunii, apreciati si premiati de Patriarhul Romaniei


20-03-2017 07:59:18 - Redactia Stiri - Media & Cinema
Recunoaşterea meritelor pentru realizatorii emisiunii „Universul Credinței” de la Televiziunea Română

Realizatorii emisiunii Universul Credinței de la Televiziunea Română au fost premiați joi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Evenimentul a avut loc la Reședința Patriarhală.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române le-a oferit în 16 martie 2017 celor 13 membri ai echipei Diploma omagială Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul cu medalie pentru activitatea misionară desfășurată în cei peste 25 ani de emisiune.

În cuvântul rostit, Părintele Patriarh le-a mulţumit pentru întreaga activitate şi a exprimat dorinţa de intensificare a colaborării actuale.

Vă mulţumim pentru împreuna lucrare misionară, culturală, spirituală şi naţională. În acelaşi timp, vă felicităm pentru faptul că deşi nu dispuneţi de multe resurse emisiunea dumneavoastră are rezultate deosebite şi o cooperare frumoasă cu Patriarhia Română. Sperăm că şi anul acesta, dar şi în anii următori, să intensificăm lucrarea, spune Preafericirea Sa, potrivit Radio Trinitas.

Această colaborare strânsă este foarte importantă, deoarece Televiziunea publică, mai transmite Patriarhul Daniel, are acces şi la sate unde noi avem uneori parohii îmbătrânite încât trebuie să ne gândim şi la cei care au posibilitatea să primească mesajul credinţei în casele lor.

Producătoarea emisiunii Universul Credinței, Cristina Andrei, a apreciat că distincția este o recunoaștere și un impuls pentru continuarea activității.

Este recunoaşterea unei munci de echipă. Cei mai mulţi lucrăm aici de peste 20 ani. Colegii care ni s-au alăturat pe parcursul acestor ani au învăţat din mers, pentru că şi-au dorit, şi lucrează cu pasiune. Nu există niciun fel de diferenţă între modul în care abordăm cu toţii tematica pe care o are de-a lungul istoriei «Universul credinţei». Pentru noi, această întâlnire de astăzi cu Patriarhul României înseamnă în primul rând o încurajare să mergem pe acelaşi drum, mărturiseşte Cristina Andrei.

***

În cadrul acestei emisiuni, Televiziunea publică prezintă reportaje, interviuri, documentare, dar şi portrete de personalităţi ecleziale. Cei care o urmăresc în fiecare săptămână ştiu că emisiunea are rubrici deja consacrate şi printre ele se numără: Arhiva Vieţii spirituale, Ritual, Tainele Bisericii, Lumina faptei bune, Nu pune lumina sub obroc, Duhul locului sau Monumenta Romaniae care întregesc perspectiva spirituală pe care TVR o propune în fiecare săptămână. Universul credinţei adună, în cele din urmă, tot ceea ce e mai valoros şi mai frumos în istoria, cultura, credinţa şi spiritualitatea creştină românească.

Foto credit: Ziarul Lumina

Basilica
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: BUCURESTI, ROMANIA

MEDIA & CINEMA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!