„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

AUDIO: Savantii americani au reprodus exact acustica bisericilor bizantine antice


08-03-2017 10:21:32 - Redactia Stiri - Media & Cinema
Oamenii de stiinta americani au efectuat o reproducere exactă a acusticii bisericilor bizantine antice, iar publicul din Los Angeles a reusit, astfel, sa asculte un IMN ACATIST într-un mediu acustic autentic, ca și cand ar fi fost prezenti in Biserica Sfanta Sofia din Salonic.

Sute de oameni au venit pe Normandia Avenue, în centrul orașului Los Angeles, și au ascultat cu mare atenție și respect Acatistul intonat de patru cântăreți.

Reproducerea acusticii a fost posibila prin utilizarea de tehnologii audio contemporane avansate. Această realizare uimitoare este rodul activitatii a doi profesori care lucrează in recrearea acusticii spațiilor clădirilor vechi.

"Noi creăm ceea ce ne place sa numim 'fotocopie acustică'", a declarat Chris Kyriakakis, profesor de inginerie electrica si director al Laboratorului Audio al Universitatii din California de Sud. 


"Cand ai reusit asta, ai capturat sufletul unei clădiri".


700 de persoane au fost prezente la eveniment. Scopul proiectului este acela de a pastra comoara principală a bisericilor, pe care istoricii de obicei nu o observa, spre exemplu, experiența lor acustica.

Chris Kyriakakis si Sharon Gerstel, profesori ai Universitatii din California, Los Angeles (UCLA), spera ca rezultatele lor sa ajute la conștientizarea publicului vizavi de importanta la nivel mondial a atmosferei sunetului bisericilor antice, ca pondere a patrimoniului istoric.

Echipa a fost deja invitata să studieze clădiri istorice din Turcia și catedrale gotice din Franța. Scopul final al muncii lor, este acela de a crea un "Muzeu al Sunetului", unde vizitatorii sa poata experimenta practic sunetele acestor spații. Puteți asculta două cantari, in playerul aflat mai jos.

LONews
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: LOS ANGELES, SUA

MEDIA & CINEMA

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!