LONews / Media & Cinema

Regizorul de film Emir Kusturica, medaliat de Biserica Ortodoxa Sarba

30-06-2014 03:43:44
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) a emis Ordinul Sfântului Rege Milutin al Republicii Srpska (RS), pentru Presedintele Milorad Dodik și pentru regizorul, actorul si muzicianul Emir Kusturica. 

Patriarhul Irineu al SPC a declarat, în Andricgrad, sâmbătă, că ordinul a fost atribuit, lui Dodik și Kusturica, la propunerea Episcopul Grigorie de Zahumlje-Herțegovina și Litoral. 

Conform rapoartelor din presa locală, Patriarhul a declarat ca Dodik a fost decorat cu acest ordin, pentru iubirea sa deosebita fata de Sfânta Biserică, pe care și-a exprimat-o printr-o asistență altruista privind construcția Bisericii Sfantul Lazăr din Andricgrad. 

Ordinul Sfântului Milutin i-a fost acordat lui Kusturica, de asemenea, pentru promovarea continua a valorilor tradiționale, deosebit de pronunțata mai ales in ce priveste construcția unor biserici in Mokra Gora și Andricgrad – informeaza agentia sarbeasca Tanjug, citata de Serviciul specializat in transmisiuni in direct si productie video LiveCamera media PRODUCTION.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV