LONews / Media & Cinema

Emisiune numismatica dedicata sarbatoririi a 350 de ani de la inaltarea bisericii de lemn Sfintii Arhangheli din Rogoz, Maramures

13-02-2013 05:28:17
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

     BNR anunta o noua emisiune numismatica, intr-un tiraj de 500 de bucati, dedicata aniversării a 350 de ani de la înălțarea bisericii de lemn Sfinții Arhangheli din Rogoz, Maramureș. Acestea aufost puse în circulație începând cu data de 11 februarie 2013:

     Aversul redă imaginea bisericii de lemn Sfinţii Arhangheli din Rogoz şi siluetele din faţă şi din profil ale bisericii, decupate în imaginea unui fragment din peretele exterior al acesteia; stema României, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2013” şi inscripţia „ROMANIA”.

     Reversul prezintă icoana Sfintei Treimi din absida altarului bisericii Sfinţii Arhangheli din Rogoz şi inscripţiile: „monumente de arta medievala crestina”, „BISERICA SFINTII ARHANGHELI ROGOZ” şi anul înălţării „1663”.

     Monedele din argint dedicate aniversării a 350 de ani de la înălțarea bisericii de lemn Sfinții Arhangheli din Rogoz, Maramureș au putere circulatorie pe teritoriul României.

     Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

     Monedele, medaliile şi replicile emise de BNR sunt însoţite de un certificat de autenticitate, pe care se găsesc semnătura guvernatorului Băncii Naţionale a României şi cea a casierului central.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV