LONews / Media & Cinema

PATROLOGIE de Constantin Voicu - in 3 volume. O noua publicatie a Patriarhiei Romane

13-02-2013 03:48:36
Distribuie: 
Abonează-te la newsletter-ul LONews!

   Atât pentru elevii de seminar, cât şi pentru studenţii facultăţilor de Teologie, Editura Basilica a Patriarhiei Române a publicat cele trei volume ale Patrologiei Părintelui Arhid. Prof. Dr. Constantin Voicu.

   Volumul I cuprinde Părinţii Apostolici, Apologeţii creştini şi Şcoala alexandrină, încheindu-se cu Metodiu de Olimp.

   Volumul II cuprinde prezentarea unor autori de la Alexandru al Alexandriei, trecut la Domnul în anul 328 şi până la Sfântul Niceta de Remesiana. Volumul prezintă, prin urmare, aşa-numit-a ”Epocă de aur” a Teologiei Patristice.

   Volumul al III-lea, care constituie o noutate pentru abordarea clasică din şcoala de Patrologie românească, este împărţit în mai multe părţi.
      – Părinţii ultimei perioade Patristice: de la Pseudo-Dionisie şi până la Sfântul Ioan Damaschin,
      – imnografii şi scriitorii latini ai Perioadei a III-a,
      – Literatura Postpatristica: aghiografii, marii teologi şi filozofi bizantini, imnografii, exegeţii, asceţii şi misticii, autorii filocalici dar şi scriitori scolastici ori mistici Postpatristici din Apus.

   Pentru cercetători, dar şi pentru cei care sunt în căutarea unei minime bibliografii fundamentale, la finalul fiecărui capitol sunt indicate cele mai importante titluri care fac referire la autorii prezentaţi.

   Puteţi achiziţiona volumele de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile „Cuvântul Vieţii”, prin comandă pe internet la adresa magazin@editurapatriarhiei.ro, precum şi de la pangarele bisericilor şi mânăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Distribuie: 
Din aceeasi categorie:
Vezi toate stirile
LIVE TV Lacasuri Ortodoxe
Pentru a viziona transmisiunea dorită, alegeţi unul din canalele afişate pe player.
Program TV