„Informatii din lumea reala, despre care altii te dezinformeaza. Situatia lumii, la un anumit moment dat, nu este nimic altceva decat reflectia raportarii ei, din acel moment, la Dumnezeu.” (KSLCatalin)
INFO LINE
Sarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala EpiscopalaSarbatoare in Giurgiu - TRANSMISIUNE IN DIRECT din noua Catedrala Episcopala
PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVEPROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct - astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE
Icoana de la Agapia Noua vine in Slobozia: miercuri, 19 apr. - Procesiune cu "POVATUITOAREA", in tot orasul
NOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale videoNOUTATI VIDEO ortodoxe - Lumina Sfanta Ierusalim 2017 si Slujba Invierii. Alte materiale video
SLUJBA INVIERII - 2017 - LIVE. Video in direct, din peste 50 de biserici ortodoxe
Lumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in directLumina Sfanta Ierusalim Live 2017 – Mormantul Sfant Transmisiune video in direct
PROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxePROHODUL DOMNULUI - transmisiune in direct. In aceasta seara, LIVE din mai multe biserici ortodoxe
Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina
De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)De Pasti, Familia Regala va sarbatori alaturi de IPS Andrei (Cluj) si IPS Varsanufie (Ramnic)
Slujba Invierii la Biserica Bezded si programul de Pasti 2017 al MUZEULUI ASTRA Sibiu
CALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebitaCALATORIA - 17.500 de kilometri si sute de obiecte de valoare etnografica deosebita
LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)LACRIMA - Simtire din Paresimi (o metanie, de KSLCatalin)
mai multe stiri

Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric: mass-media nu informeaza!


29-03-2017 11:54:53 - Redactia Stiri - Manifestari Pro-Campanie
În timp ce presa laica ateista continua sa publice carti (chiar si la aceasta ora) în care contesta existența lui Iisus, publicatia frantuzeasca La Croix s-a întâlnit, la Paris, cu un autor american care are puncte de vedere opuse.

Astfel, autorul Robert Hutchinson afirma (tot in aceste zile), ca Iisus Cel istoric este mai aproape de Cel al Sfintelor Evanghelii decat s-ar putea crede.

Combaterea unui „scepticism radical și non-argumentat“ - acesta este scopul lucrarii lui Robert Hutchinson, intitulata "Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric", care tocmai a fost publicata în limba franceză.

In interviul acordat publicatiei La Croix, americanul sosit in Franta, tocmai din California, nu a putut sa nu faca referire la o carte a unui autor francez - de asemenea nou aparuta, dar careia refuzam sa-i facem reclama, asa incat nu-i pomenim numele [N.Red.] - in care se sustine ca Hristos nu ar fi fost decat rod al imaginatiei si ca pur și simplu nu ar fi existat.

„In ce priveste existența lui Iisus Cel istoric, niciun universitar serios, astazi, nu o mai contesta“, a amintit răspicat Robert Hutchinson, aflat in vizita in Franța tocmai pentru a-si promova cartea. Ceea ce l-a interesat mai mult pe acest pasionat de exegeza biblică și vorbitor de limba ebraică, absolvent de teologie, mai degrabă au fost diferitele imagini atribuite lui Iisus de-a lungul secolelor: vindecator carismatic, reformator social, revoluționar opus cu înverșunare ocupației romane?

În aceste portretizari, autorul pare să încerce să răspundă la întrebarea crucială pe care Iisus le-a pus-o ucenicilor Săi: „Dar voi cine ziceţi că sunt Eu?"

Intrebat despre ce se stie cu certitudine despre Iisus Cel istoric, americanul a avansat câteva afirmații: Iisus a crescut in Nazaret, a fost un bun cunoscător al Legii Iudaice, a lucrat în construcții și a murit prin crucificare. In sprijinul acestor afirmatii, el menționează în mod special, în cartea sa, cele mai recente descoperiri arheologice din Țara Sfântă si din Nazaret-2008 și Magdala-2009 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In lucrarea "Ancheta asupra lui Iisus Cel istoric", Richard Hutchinson citează din abundenta și face trimiteri la sfârșitul fiecărui capitol. În plus față de multele sale lecturi, acesta aminteste întâlnirile cu foarte multi cercetători, în special în timpul celor doi ani petrecuți in Ierusalim pentru a învăța ebraica.

Ceea ce Robert Hutchinson regretă si reclama cel mai tare, insa, este o acoperire media slabă a cercetărilor actuale legate de Noul Testament: 

„Cele mai sceptice teorii și ipoteze [necredincioase] care s-au dezvoltat încă din secolul al XIX-lea, mai ales de foarte-criticul Alfred Loisy, nu mai sunt acceptate de către experții recunoscuți, de vreo douăzeci de ani. Dar, cu toate acestea, publicul și mass-media nu știe nimic despre asta! Deci, se continuă readucerea in scena a acelorasi idei vechi".

Cautand titlul acestei carti in reteaua Amazon, ea pare a fi pferita la aceasta ora pentru suma de 22 euro.
LONews
TV LACASURI ORTODOXEPROGRAM TV (pot surveni modificari):
RECOMANDA ACEASTA PAGINA
LOCATIE: PARIS, FRANTA

MANIFESTARI PRO-CAMPANIE

ULTIMELE STIRI

Sfantul Mormant
Dezvaluiri recente ale expertilor - Mormantul Sfant

Sfantul Mormant - Dezvaluiri recente ale expertilor

Athos - 1000 de ani de Monahism Rusesc
Informatii legate de evenimentele speciale.

1000 de ani de Monahism Rusesc - Muntele Athos

Sfantul si Marele Sinod Panortodox
Informatii legate de desfasurarea Sfantului Sinod.


Meteo
Afla prognoza pe urmatoarele 5 zile, de la specialisti.


Sansa Ta!
Stop discriminarii majoritatii! E Sansa Ta!